Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την αναστολή της συμφωνίας για τα σιτηρά

News
Φόρτωση σιτηρών στο λιμάνι του Izmail - RIA Novosti, 1920, 17/07/2023
© AP Photo / Andrew Kravchenko Φόρτωση σιτηρών στο λιμάνι του Izmail. Φωτογραφία αρχείου
Ο Πεσκόφ ανακοίνωσε την αναστολή της συμφωνίας σιτηρών από τη Ρωσία έως ότου εκπληρωθούν οι όροι της
.
Οι συμφωνίες για τη συμφωνία σιτηρών έχουν πάψει να λειτουργούν, έχει σταματήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου της Ρωσσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
.
«Στην πραγματικότητα, οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας έπαψαν να ισχύουν σήμερα. Όπως είπε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας, η προθεσμία είναι η 17η Ιουλίου. Δυστυχώς, το κομμάτι που αφορά τη Ρωσσία, αυτές οι συμφωνίες της Μαύρης Θάλασσας δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής. , η επίδρασή του τερματίζεται», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
.
Τόνισε ότι μόλις εκπληρωθεί το μέρος των συμφωνιών που αφορά τη Ρωσσία, η Μόσχα θα «επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας».
.
Όπως είπε στο RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα , η Ρωσσία ενημέρωσε επίσημα την Τουρκία , την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για την αντίθεσή της στην παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά.
…….
Εάν η Μόσχα αρνηθεί να ανανεώσει τη συμφωνία για τα σιτηρά, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει «τεράστιο διπλωματικό κόστος» στο μέλλον. Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή 16 Ιουλίου ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν Τζέικ Σάλιβαν . Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη λήξη της συμφωνίας, η Ρωσσία θα δείξει ότι «απέφυγε να παρέχει στις χώρες του Παγκόσμιου Νότου, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας τα απαραίτητα τρόφιμα σε προσιτές τιμές». Ο Σάλιβαν πιστεύει ότι ο τερματισμός της συμφωνίας θα είχε τεράστιο διπλωματικό κόστος. «Λοιπόν, αυτή είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνει [ο Ρώσος Πρόεδρος] Βλαντιμίρ Πούτιν . Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο και συνεργαζόμαστε στενά με τους Ουκρανούς σε αυτό», αναφέρει ο σύμβουλος του CBS News.
……….
Η μη ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά δεν θα επηρεάσει την Αίγυπτο, η χώρα διαφοροποιεί τις πηγές εισαγωγών σιταριού, δήλωσε στο RIA Novosti σύμβουλος του Αιγύπτιου Υπουργού Εφοδιασμού και Εσωτερικού Εμπορίου Nuamani Nasr Nuamani .. «Το κράτος δεν θα επηρεαστεί από τη μη ανανέωση της συμφωνίας για τα σιτηρά, γιατί έχει ήδη λάβει τις δύο τελευταίες παρτίδες ουκρανικού σιταριού. Ο όγκος του πρώτου ήταν 35 χιλιάδες τόνοι, του δεύτερου – 110 χιλιάδες. Αυτές οι δύο συναλλαγές έγιναν μέσω συμφωνίας, έφτασαν (τα μέρη) στην Αίγυπτο και ξεφορτώθηκαν. Δεν έχουν γίνει άλλες συμφωνίες», είπε ο Nuamani. Ο σύμβουλος του υπουργού σημείωσε ότι η πολιτική της Αιγύπτου είναι να αυξήσει τα αποθέματα σιταριού της μέσω της διαφοροποίησης των πηγών σιταριού και της εγχώριας παραγωγής. Ο Νουαμάνι τόνισε ότι η Αίγυπτος είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσσικού σιταριού.
«Η ρωσσική πλευρά συνεργάζεται πλήρως με την Αίγυπτο στον τομέα των εξαγωγών και εκπληρώνει τον ρόλο της στην επίλυση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν, είτε πρόκειται για τη χρηματοδότηση είτε για τον τρόπο εξαγωγής», είπε ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Στις 21 Ιουνίου, είπε ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά, καθώς οι υποχρεώσεις προς τη Ρωσσία δεν εκπληρώνονται. Η συμφωνία σιτηρών λήγει στις 17 Ιουλίου.
……..
…………………………………..
Σχετικά για τα σιτηρά

Η συμφωνία για τα σιτηρά λειτουργεί ξανά. Αλλά η Ρωσσία εξακολουθεί να φταίει

“Συμφωνία σιτηρών” … Γιατί κόπτεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ;;

…………………………………………………………………………………………….