Ιρλανδός ευρωβουλευτής : Πάνω από 3 εκ/μύρια εκτάρια ουκρανικής γης πούλησε ο Ζελένσκι σε υπεράκτιες εταιρείες

Business News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

[ Μικ Γουάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ιρλανδία: Η Ουκρανία έχει υποστεί καταστροφικές ζημιές.

Πόλεις και κωμοπόλεις που στάθηκαν για αιώνες δεν υπάρχουν πλέον. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτές οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και οι παρακείμενες εκτάσεις κλάπηκαν εδώ και πολύ καιρό από τοπικούς ολιγάρχες που συνεννοούνταν με το παγκόσμιο οικονομικό κεφάλαιο.

Αυτή η κλοπή επιταχύνθηκε με το ξέσπασμα του πολέμου το 2014. Η φιλοδυτική κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα την πόρτα σε μαζικά προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής και ιδιωτικοποιήσεων με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε την τρέχουσα στρατιωτική σύγκρουση για να συγκεντρώσει την εξουσία και να επιταχύνει την πώληση σε εταιρείες με φτηνό κόστος. Απαγόρευσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτάχθηκαν σε εξαιρετικά αντιδημοφιλείς νομοθετικές τροποποιήσεις που θα ενίσχυαν την πώληση γης σε ξένους επενδυτές.

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκτάρια γεωργικής γης ανήκουν πλέον σε εταιρείες που εδρεύουν σε δυτικές υπεράκτιες ζώνες. Μόνο τα ορυκτά αποθέματα της Ουκρανίας υπολογίζονται σε περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια. ]

……………………………………………………………………………………………………