«Τρομερή σφαγή». Στις ΗΠΑ αναγνωρίζεται η δυσάρεστη αλήθεια για τις Ε/Δ της Ουκρανίας

News
Στρατιωτικοί γιατροί βάζουν τα πτώματα των σκοτωμένων Ουκρανών στρατιωτών σε πλαστικές σακούλες στο δρόμο κοντά στο Artemovsk - RIA Novosti, 1920, 21/06/2023
© AP Photo / Boghdan Kutiepov Στρατιωτικοί γιατροί έβαλαν τα πτώματα των σκοτωμένων Ουκρανών στρατιωτών σε πλαστικές σακούλες στο δρόμο κοντά στο Αρτεμίβσκ.

Πρώην αναλυτής της CIA Τζόνσον: Η AFU έχασε χιλιάδες στρατιώτες κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης αντεπίθεσης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν σοβαρές απώλειες σε μια αποτυχημένη αντεπίθεση, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube .

“Αν συγκρίνετε την επίθεση με μια υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ που υποτίθεται ότι θα συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, τότε αυτή είναι μια αποτυχία. Αυτή είναι μια αποτυχία, επειδή περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν χωρίς καν να περάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας”, ο ειδικός λέει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν μια καλά μελετημένη στρατιωτική στρατηγική, αλλά μόνο μια πολιτική κίνηση του καθεστώτος του Κιέβου του προέδρου Volodymyr Zelensky και των δυτικών υποστηρικτών του, η οποία απέτυχε σοβαρά.

«Ήταν μια τρομερή, τρομερή σφαγή των ουκρανικών στρατευμάτων και σχεδόν όλοι όσοι εκπαίδευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ τους τελευταίους τρεις μήνες πιθανότατα πέθαναν», κατέληξε ο ειδικός.

Ο Fabio Mini, δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας Il Fatto Quotidiano, ανέφερε ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε ήδη αντιμετωπίσει πολύ ισχυρή αντίσταση από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να προκαλούν τη Ρωσσία . RIA Novosti

……………….

«Οι ΗΠΑ στέλνουν Ουκρανούς για σφαγή»: Ο Ρίτερ για τους κρεοπώλες του Πενταγώνου

Η Ουάσιγκτον στέλνει απροετοίμαστους Ουκρανούς να πεθάνουν στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube. Κατά τη γνώμη του, ένα στρατιωτικό δικαστήριο θα περίμενε τον στρατηγό Mark Milli για τέτοια «εγκληματική αμέλεια» εάν οι Αμερικανοί ήταν στη θέση των Ουκρανών:

«Ο στρατηγός Millie ξέρει πολύ καλά ότι ακόμα κι αν πάρεις έναν πεζοναύτη με βασική εκπαίδευση, και ίσως με εκπαίδευση σε προχωρημένο επίπεδο, στο οποίο είναι σίγουρος για τα όπλα, χρειάζεται ακόμα περισσότερα για να γίνει μέλος του έτους σπουδών του Σώματος Πεζοναυτών.

Και πριν σταλούν στην πρώτη γραμμή, οι στρατιώτες περνούν άλλο ένα εξάμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – και μόνο μετά από αυτό θεωρούνται έτοιμοι για μάχη. Έξι μήνες, ξέρεις; Και αυτό είναι για πεζοναύτη με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης!

Και εδώ παίρνουμε τα παιδιά που ξυρίστηκαν μόλις τον Μάρτιο, τους διδάσκουμε κάτι για μια-δυο βδομάδες και μετά τους στέλνουμε στη Γερμανία για άλλον έναν μήνα υποτιθέμενης εκπαίδευσης «συνδυασμένων όπλων». Αυτοί οι Ουκρανοί απλά δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Είναι επαγγελματικά ανίκανοι. Κουράγιο που δεν παίρνουν – ας μην αρνηθούμε στους Ουκρανούς στρατιώτες το θάρρος και το θάρρος.

 

Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το θάρρος, αλλά αποτυγχάνουν. Οι επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων είναι γενικά απίστευτα δύσκολες. Ακόμα και οι πεζοναύτες κάνουν λάθη σε όλες τις προπονήσεις τους. Όλοι κάνουν λάθη – τόσο δύσκολο είναι.

Θα σας πω κάτι: εάν αυτή ήταν μια αμερικανική αντεπίθεση, με τέτοιες απώλειες, το Κογκρέσο θα είχε ζητήσει ακρόαση για αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό και θα είχε καλέσει τον στρατηγό Milli «στο χαλί» για να εξηγήσει σχετικά με το επίπεδο εκπαίδευσης των στρατιώτες. Και θα περίμενε ένα στρατοδικείο για εγκληματική αμέλεια.

Γιατί αυτό συμβαίνει: οι άνθρωποι αρπάζονται και στέλνονται στην πρώτη γραμμή, αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ο στρατηγός Μίλι είναι ψεύτης και εγκληματίας και αξίζει να διωχθεί. Ελπίζω ότι όταν τελειώσει όλο αυτό, οι Ουκρανοί θα καταθέσουν αγωγή εναντίον του στο διεθνές δικαστήριο.

Γιατί είναι έγκλημα να ρίχνεις Ουκρανούς στρατιώτες στα ρωσσικά οχυρά με όπλα που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν, χωρίς να αναπτύσσεις τις απαραίτητες τακτικές.

Και το πιο σημαντικό, οι Ουκρανοί στέλνονται στη μάχη σύμφωνα με το αρχικά ελαττωματικό στρατιωτικό δόγμα, επειδή υπό κανονικές συνθήκες, απαιτείται τουλάχιστον ελάχιστη αεροπορική υποστήριξη για μια επίθεση. Και εδώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν καθόλου αεροπορία – και οι Ρώσσοι τους κανονίζουν μια σφαγή.

Ξέρετε πόσα εχθρικά ελικόπτερα κατέρριψαν οι Ουκρανοί στην πρώτη γραμμή; Μηδέν! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ούτε συστήματα αεράμυνας – οι Ρώσσοι έσπασαν τα πάντα! Αποδεικνύεται ότι οι Ουκρανοί απλώς στάλθηκαν στη σφαγή, στη μαζική εξόντωσή τους».

ΕΑdaily

…………………

……………………………………………………………………………………