Στην Κίνα φόρουμ της SCO για τη μείωση της φτώχειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη

ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φωτογραφία: Sputnik / Bolat Shaikhinov

Η Κίνα εγκαινιάζει το φόρουμ της SCO για τη μείωση της φτώχειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη

Το φόρουμ του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) για τη μείωση της φτώχειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη ξεκίνησε τις εργασίες του στην κινεζική πόλη Yangling (επαρχία Shaanxi). Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 29 Μαΐου, αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εκδήλωση θα ανταλλάξει απόψεις για θέματα εμπλουτισμού, συνεργασίας για χάρη του κοινού κέρδους, προώθησης της μείωσης της φτώχειας και της βιώσιμης ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών στις χώρες της SCO.

Ο Zhang Ming, γενικός γραμματέας της οργάνωσης, μίλησε στην τελετή έναρξης .

Στο φόρουμ συμμετέχουν οι ηγέτες της Κίνας και άλλων χωρών της SCO, εκπρόσωποι αρμόδιων τμημάτων, διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων, καθώς και ειδικοί και επιστήμονες. Η Ρωσία εκπροσωπείται από τον Andrey Galkin , Διευθυντή του Τμήματος Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας.

Το φόρουμ είχε προηγηθεί έκθεση αφιερωμένη στις προσπάθειες για τη μείωση της φτώχειας σε διάφορες χώρες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping , που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια της 22ης συνεδρίασης του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της SCO.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………