ΗΠΑ. Τέλος τα σενάρια χρεοκοπίας.

Business News ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Kevin McCarthy - RIA Novosti, 1920, 28/05/2023
ΑΛΦΕΙΟΣ : Και επί Τραμπ είχε παιχτεί το ίδιο σενάριο !! Σχεδόν κάθε χρόνο το παίζουν και περίπου πριν εκπνεύσει ο χρόνος τάχα τα βρίσκουν, αφού πρώτα έχουν τρομοκρατήσει τους πάντες !! Το θέμα είναι ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο από πλευράς … “οίκων αξιολόγησης” !!
Γι αυτούς δεν υπάρχουν μνημόνια και κουραφέξαλα, αφού κόβουν $χαρτί για τα μπάζα !! 33+ τρισεκατομμύρια χρωστάνε και συνεχώς ανοίγουν την τρύπα !! Αλίμονο στον υπόλοιπο κόσμο που του πίνουν το αίμα …
………………………………….
Ο ΜακΚάρθι ανακοινώνει συμφωνία με τον Λευκό Οίκο για την αποφυγή χρεοκοπίας
.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι, ανακοίνωσε μια κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Λευκό Οίκο για την αποτροπή μιας κρατικής χρεοκοπίας.
.
Νωρίτερα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συμφώνησαν με τον Λευκό Οίκο να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους και να αποτρέψουν μια κρατική χρεοκοπία, ανέφερε το Punchbowl News .

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία κατ’ αρχήν αντάξια του αμερικανικού λαού», έγραψε ο ΜακΚάρθι στο Twitter μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν .

Η συμφωνία αποφυγής προεπιλογής θα δημοσιευτεί την Κυριακή και θα υποβληθεί στο Κογκρέσο για έγκριση την Τετάρτη, είπε ο ομιλητής στους δημοσιογράφους. Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τις συμφωνίες, σημειώνοντας μόνο ότι δεν αφορούν νέους φόρους και κυβερνητικά προγράμματα, αλλά, αντιθέτως, προβλέπουν «ιστορική» μείωση των δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
.
Χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου για την επέκταση των ορίων δανεισμού, η αμερικανική κυβέρνηση κινδύνευε να μην μπορέσει να εξυπηρετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις ήδη από τον επόμενο μήνα. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, συνέδεσαν τη συμφωνία τους για αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους με τη συμφωνία του Λευκού Οίκου για περιορισμό των δημοσιονομικών δαπανών.
.
Σύμφωνα με το CNN, ο συμβιβασμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει την άρση των ορίων δανεισμού για δύο χρόνια, περιορίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη των ομοσπονδιακών δαπανών, εκτός από την άμυνα και τους βετεράνους. 

……………………………………………………………………………………………….