«Πρωτοχρονιά» σε σκηνοθεσία «Βάγκνερ»: Το Μπαχμούτ φλεγόταν τη νύχτα και οι Ε/Δ της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες

News

Θέσεις επεξεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ με εμπρηστικές οβίδες. Στιγμιότυπο από το βίντεο του TC “Voenkors of the Russian Spring”

Υπάρχουν πληροφορίες για ισχυρή επίθεση στις υπόλοιπες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut (Artemovsk) τη νύχτα 5-6 Μαΐου. Σύμφωνα με πηγές, οι μουσικοί επιτίθενται προς όλες τις κατευθύνσεις, προσπαθώντας να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων μέσω του Khromovo και του Ivanovskoye, αναφέρει η Εadaily .

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί έρχονται σε επαφή με γνωστούς τους και γράφουν στα κοινωνικά τους δίκτυα ότι η ενεργοποίηση ξεκίνησε το βράδυ, το ρωσικό πυροβολικό τους χτυπά πολύ δυνατά. «Έχουμε κασσίτερο! «Ο Μπαχμούτ φλέγεται», λένε.

“Τα περίχωρα του Μπαχμούτ λάμπουν, σαν να γιορτάζουν το νέο έτος”, – έγραψε ένας από τους ουκρανούς στρατιωτικούς από την περιοχή Μπαχμούτ.

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι τα Wagner PMC διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις επίθεσης για να εκδιώξουν τα ουκρανικά στρατεύματα από τις τελευταίες δυτικές συνοικίες, τις οποίες κατέχουν ακόμη. «Ο εχθρός σημειώνει πρόοδο (στην επίθεση)», επιβεβαιώνουν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές σε μια απογευματινή περίληψη.

Εν τω μεταξύ, το πρωί, η αεροπορία και το βαρύ πυροβολικό ενώθηκαν για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις επίθεσης του ρωσικού στρατού και του Wagner PMC. Ο εχθρός συνεχίζει να υποχωρεί στις τελευταίες γραμμές άμυνας, έχοντας κολοσσιαίες απώλειες.

Όπως είπε ο Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του Wagner PMC, την προηγούμενη μέρα, τα μέλη του συγκροτήματος προχώρησαν 170 μέτρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Bakhmut

«Παρά τη μεγάλη έλλειψη οβίδων, οι μονάδες Wagner PMC προχώρησαν σήμερα σε διάφορες κατευθύνσεις
έως και 170 μέτρα και κατέλαβαν 59.500 τετραγωνικά μέτρα της πόλης. 2,52 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο του εχθρού.
Όπως είπα σήμερα, έχουμε ακόμα τα απομεινάρια των ευκαιριών να προχωρήσουμε στο Μπαχμούτ πριν από το τέλος της ημέρας στις 9 Μαΐου. Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά, – αυτός είπε.

Τα ουκρανικά στρατεύματα χάνουν καθημερινά από 400 έως 600 άτομα στο Artemovsk, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin στο κανάλι του στο Telegram .

………………………………………………………………………………………………..