Τελικά μήπως υπάρχει συγγένεια Σόλτς-Μητσοτάκη; όπου πάει τα χαλάει….

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά λίγους μήνες απο την επίσκεψη του Σόλτς στην γερμανική εταιρία Viessmann την πούλησαν σε αμερικάνους!

ΧΑΜΟΣ για τη συμφωνία 12 δισ. ευρώ της Viessmann με την Carrier

Η πώληση προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία, καθώς οι ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ αντλίες θερμότητας που κατασκευάζει διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην σχεδιαζόμενη μετάβαση των συστημάτων θερμότητας των κτιρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο γερμανικός όμιλος Viessmann πρόκειται να πουλήσει τον κλάδο κατασκευής «λύσεων για το κλίμα» στην αμερικανική Carrier Global Corp. έναντι 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πώληση προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία, καθώς οι ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ αντλίες θερμότητας που κατασκευάζει διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση μετάβαση των συστημάτων θερμότητας των κτιρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συμφωνία «καταδεικνύει πόσο ελκυστική είναι η αγορά των αντλιών θερμότητας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι όροι της αγοραπωλησίας θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες. «Είναι σημαντικό τα πλεονεκτήματα της ενεργειακής πολιτικής και τα κέρδη από αυτήν να εξακολουθήσουν να ωφελούν τη Γερμανία ως τοποθεσία. Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό», τόνισε.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) για θέματα οικονομίας Γενς Σπαν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πίεση που ασκεί στους κατασκευαστές προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν τη ζήτηση που θα προκαλέσει η νέα νομοθεσία, διακινδυνεύει να χάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς, κυρίως από τους ανταγωνιστές στην Ασία. «Είναι προφανές ότι χρειάζονται ξένοι επενδυτές. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί όμως σε ξεπούλημα της γερμανικής αντλίας θερμότητας», δήλωσε ο κ. Σπαν στο δίκτυο RND.

ΠΗΓΗ