Πούτιν: Η Δύση αρχίζει να χτίζει έναν νέο παγκόσμιο άξονα όπως η ναζιστική Γερμανία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συλλογική Δύση αρχίζει να χτίζει έναν νέο στρατιωτικό άξονα σαν αυτόν που έχτιζε η ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του 1930. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 26 Μαρτίου, ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Πάβελ Ζαρούμπιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ είχε συμφωνήσει σε μια νέα στρατηγική αντίληψη για το μπλοκ, ανακοινώνοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα της συμμαχίας. Ο Πούτιν σχολίασε επίσης τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις αρχές του έτους μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιαπωνίας για τη δημιουργία επαφών και την ανάπτυξη σχέσεων στον στρατιωτικό τομέα.

«Γι’ αυτό οι δυτικοί πολιτικοί λένε ότι η Δύση αρχίζει να οικοδομεί έναν νέο άξονα παρόμοιο με αυτόν που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1930 από τα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας και τη μιλιταριστική Ιαπωνία». είπε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, η Ρωσσία δεν δημιουργεί στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα και δεν απειλεί καμία χώρα, σχολιάζοντας τις ηχηρές δηλώσεις δυτικών χωρών ότι η Μόσχα και το Πεκίνο δημιουργούν έναν άξονα και αυτό αποτελεί απειλή για την ειρήνη.

«Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Γιατί δεν δημιουργούμε καμία στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα». – αυτός είπε.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………………