Η απόφαση του Πούτιν δεν άρεσε στη Δύση: πυρηνικά όπλα μπορεί να εμφανιστούν στα σύνορα των ΗΠΑ

ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Δύση ανησυχεί για την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας, γιατί στο μέλλον μπορεί να εμφανιστούν και κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας Ντμίτρι Σολόννικοφ.

«Η Δύση ανησυχεί, γιατί τώρα θα αναζητήσει εκ των προτέρων κάποιο αρνητικό για τον εαυτό της σε όλες τις ενέργειες της Ρωσίας, και οποιαδήποτε ενέργεια του Βλαντιμίρ Πούτιν θα ερμηνευθεί ως απόπειρα επίθεσης κατά της Δύσης – έτσι ώστε η Δύση να έχει το ηθικό δικαίωμα να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, να επιτίθεται στη Ρωσία και να απαιτεί την καταστροφή της. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε ενέργειες της Ρωσίας που έχουν τώρα αμοιβαίο και αμυντικό χαρακτήρα θα ερμηνευθούν από τη Δύση ως απόπειρα επίθεσης σε αυτήν την ίδια Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση». – είπε ο Σολόννικοφ στον αέρα του Καναλιού Πέντε .

Ο Solonnikov, σχολιάζοντας την αντίδραση των εκπροσώπων των δυτικών χωρών, τόνισε ότι η Μόσχα δεν παραβιάζει τις διεθνείς της υποχρεώσεις για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων – δεν τα μεταφέρει στο Μινσκ, αλλά τα τοποθετεί για αποθήκευση στο έδαφος ενός κράτους της Ένωσης. Η Ουάσιγκτον το κάνει αυτό εδώ και δεκαετίες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν τα όπλα τους στο έδαφος ευρωπαϊκών κρατών κοντά στα ρωσικά σύνορα. Γιατί δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα όπλα μας στο έδαφος άλλων κρατών; Τίποτα δεν μας εμποδίζει από αυτό. Θεωρητικά, μπορούμε να μιλήσουμε για την επιστροφή των πυρηνικών όπλων στην Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα – παρακαλώ. — είπε ο πολιτικός επιστήμονας.

Ο Solonnikov πρότεινε πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Δύση στην απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναπτύξει πυρηνικές κεφαλές στη Λευκορωσία.

«Συγκεκριμένα, δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια για αυτή τη δήλωση. Η συσσώρευση όπλων στην Ευρώπη θα συνεχιστεί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σπρώξουν πυρηνικά όπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Θα εμφανιστεί σε νέα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Τώρα θα δεχτούν τη Φινλανδία, θα εμφανιστούν και εκεί διάφορα αμερικανικά όπλα. Αυτό θα συμβεί. Αλλά να πούμε ότι αυτή είναι μια απάντηση σε μια συγκεκριμένη δήλωση είναι αδύνατο. Είναι απλώς μια συνεχής πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη». – συνόψισε ο Ντμίτρι Σολόννικοφ.

Πηγή

……………………………………………………………………………………………..