Η Δανία κάλεσε το Nord Stream 2 AG να συμμετάσχει στην ανύψωση του «αντικειμένου» κοντά στον σωλήνα

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένα αντικείμενο βρέθηκε 30 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης στο Nord Streams
© Energistyrelsen Βρέθηκε 30 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης στο αντικείμενο “Nord streams”.

Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας (DEA) κάλεσε τον φορέα εκμετάλλευσης του Nord Stream, Nord Stream 2 AG, να συμμετάσχει σε επιχείρηση ανάκτησης αντικειμένου που βρέθηκε κοντά στον αγωγό φυσικού αερίου, αναφέρει το RIA Novosti

[ Το Κρεμλίνο αξιολογεί θετικά την πρόσκληση του χειριστή Nord Stream 2 στην επιχείρηση ανύψωσης της εγκατάστασης, που προφανώς σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. ]

Νωρίτερα , ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία πρότεινε στη Δανία να ελέγξει τον Nord Stream για άλλα εκρηκτικά, αλλά η απάντηση ήταν ασαφής. Οι ειδικοί της «Gazprom», σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της μελέτης του αγωγού φυσικού αερίου βρήκαν μια συγκεκριμένη «στήλη» σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης. Εγκαταστάθηκε σε ευάλωτο σημείο – στη διασταύρωση σωλήνων. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια κεραία για τη λήψη ενός σήματος για την ενεργοποίηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού που θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από το σύστημα του αγωγού. Ο Πούτιν σημείωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί αρκετοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, αλλά κάποιοι εξερράγησαν και άλλοι όχι.

«Προκειμένου να διευκρινιστεί περαιτέρω η φύση του αντικειμένου, οι δανικές αρχές αποφάσισαν να το ανεβάσουν στην επιφάνεια με τη βοήθεια του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας. να λάβει μέρος στην επιχείρηση», αναφέρει η ανακοίνωση. Η υπηρεσία αναμένει απάντηση από τη Nord Stream 2 AG πριν προχωρήσει στην επιχείρηση.

Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας (DEA) έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του «αντικειμένου», σημειώνοντας ότι έχει κυλινδρικό σχήμα, ύψος περίπου 40 εκατοστά και διάμετρο 10 εκατοστά. Υποτίθεται ότι μπορούμε να μιλήσουμε για σημαδούρα καπνού θαλάσσης. 

………………………………………………….

Σχετικά για NORD STREAM

……………………………………………………………………………………………………………………………….