Το Αζερμπαϊτζάν βομβάρδισε Ρώσσους στρατιώτες εντός της Αρμενίας !! 2 τραυματίες

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυροβολήθηκε στο Αρμενικό Σιούνικ από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν του αυτοκινήτου, όπου υπήρχαν Ρώσσοι στρατιωτικοί. Φωτογραφία: armtimes.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : “Ο λύκος την τρίχα αλλάζει, τη γνώμη ποτέ” … όπου λύκος, ο Αλίεφ … 

Το ρωσσικό υπουργείο Εξωτερικών ρωτήθηκε για την αντίδραση στον βομβαρδισμό του ρωσσικού στρατού από το Αζερμπαϊτζάν

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε σήμερα, 23 Μαρτίου, τον τραυματισμό Ρώσσων στρατιωτικών στην περιοχή Σιούνικ της Αρμενίας και την πιθανή αντίδραση της Μόσχας στο περιστατικό, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε δημοσιογράφους ότι αυτή η αντίδραση δεν χρειάζεται να είναι δημόσια.

Η περιφερειακή διοίκηση της νοτιοανατολικής αρμενικής περιοχής, η οποία έχει κοινά σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε την περασμένη Τετάρτη ότι δύο Ρώσσοι στρατιωτικοί με τραύματα στο κεφάλι απευθύνθηκαν στο ιατρικό κέντρο του Γκόρις . Αφού έλαβαν ιατρική φροντίδα, πήραν εξιτήριο.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι οι Ρώσσοι στρατιωτικοί υπέφεραν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού του αυτοκινήτου τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τη στιγμή που συμμετείχαν στην έρευνα για τον Αρμένιο συμβασιούχο στρατιώτη που χάθηκε και εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι συνθήκες του συμβάντος διευκρινίζονται μέσω του ρωσσικού Υπουργείου Άμυνας και είναι απαραίτητο να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Όσον αφορά το ερώτημα ποια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας, ο εκπρόσωπος του ρωσσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η αντίδραση δεν είναι μόνο δημόσια.

«Υπάρχει διάλογος σε διάφορα επίπεδα. Και αν κάτι δεν λέγεται στο μικρόφωνο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λέγεται στο τηλέφωνο, αυτοπροσώπως, κατά τη διάρκεια της μουσικής αλληλογραφίας κ.λπ.». τόνισε ο διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ρωσσία έχει διαφορετικούς τρόπους να φέρει τη δική της θέση σε συμμάχους, εταίρους, φίλους.

Υπενθυμίζουμε ότι στη νοτιοανατολική περιοχή της Αρμενίας, μετά τον πόλεμο των 44 ημερών στο Καραμπάχ, το φθινόπωρο του 2020, δημιουργήθηκαν προπύργια της 102ης ρωσσικής στρατιωτικής βάσης, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Αρμενικό Γκιούμρι.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………