Το ΔΠΔ (μη αναγνωρισμένο από τη Ρωσσία), εξέδωσε εντάλματα «σύλληψης» των Πούτιν και Λβόβα-Μπέλοβα

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

МОСКВА, 17 мар – РИА Новости. Το προδικαστικό τμήμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), του οποίου τη δικαιοδοσία δεν αναγνωρίζει η Ρωσσική Ομοσπονδία, εξέδωσε εντάλματα για τη «σύλληψη» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της διαμεσολαβήτριας των παιδιών Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, σύμφωνα με δήλωση για το ιστοσελίδα του οργανισμού την Παρασκευή.

«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Προδικαστικό Τμήμα II του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο άτομα στο πλαίσιο της κατάστασης στην Ουκρανία: τον Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και τη Μαρία Αλεξέεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», αναφέρει η ανακοίνωση. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η απόφαση σχετίζεται με την υποτιθέμενη «παράνομη εξαγωγή παιδιών» από την Ουκρανία.

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε προηγουμένως ότι η Ρωσσία δεν αναγνωρίζει το ΔΠΔ και τη δικαιοδοσία του. Σημείωσε ότι για πολλά χρόνια ούτε τα διεθνή δικαστικά όργανα, ακόμη και αυτά που δεν αναγνωρίζουμε, ούτε άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας έκαναν τον κόπο να δώσουν προσοχή στην καταστροφή των αστικών υποδομών, στις δολοφονίες αμάχων που οργάνωσαν οι Ουκρανοί εθνικιστές στο Ντονμπάς.

…………..

Το Διεθνές Ποινικό ΔικαστήριοΈως τον Μάρτιο του 2022, 123 χώρες είναι μέλη του Δικαστηρίου και άλλα 42 κράτη έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης.

Η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν υπογράψει το Καταστατικό ενώ η Ρωσσία παρόλο που το υπέγραψε δεν το έχει επικυρώσει, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποσύρει ακόμη και την υπογραφή της.

Μεταξύ των κρατών που έχουν υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης συνολικά 35 χώρες δεν το έχουν επικυρώσει, ενώ τρεις από αυτές, το Ισραήλ, το Σουδάν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατόπιν απέσυραν την υπογραφή τους και δεν συμμετέχουν.

Όσον αφορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Κλίντον υπέγραψε το Καταστατικό της Ρώμης το 2000 αλλά η κυβέρνηση Μπους απέσυρε την υπογραφή ούτως ώστε να μην μπορούν να διωχθούν ποινικά τα στρατεύματα τους…

………………………………………..

Σχετικά … ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ Donbass

(ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014. Ukraine. war against Donbass. why is nobody talking about this ? ( videos )

Γιατί δεν τα γράφουν για την Ουκρανία τα ΜΜΕ: Στοιχεία ΟΗΕ, μαζί με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OHCHR)

Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ΟΗΕ δεν απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το καθεστώς των προμηθευτών όπλων στο Κίεβο

Στη δημοσιότητα πρόσωπα-κλειδιά από τις ΗΠΑ, που εμπλέκονται στο βιολογικό στρατιωτικό πρόγραμμα της Ουκρανίας

……………………………………………………………………………………………………………………..