Οι τράπεζες των ΗΠΑ συγκέντρωσαν $165 δις από προγράμματα δανεισμού της Fed την εβδομάδα μετά την κατάρρευση της SVB

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τράπεζες των ΗΠΑ συγκέντρωσαν 165 δισεκατομμύρια δολάρια από προγράμματα δανεισμού της Fed την εβδομάδα μετά την κατάρρευση της SVB

Οι αμερικανικές τράπεζες έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 165 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο προγράμματα δανείων του Federal Reserve System (FRS) την εβδομάδα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB).

Ο δανεισμός στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος ρευστότητας για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου αυξήθηκε στα 152,82 δισεκατομμύρια δολάρια, επίπεδο ρεκόρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Fed. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο αριθμός αυτός ήταν 4,58 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ δανεισμού στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος – 111 δισεκατομμύρια δολάρια – καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008.

Επιπλέον, οι τράπεζες συγκέντρωσαν 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης του Bank Term Funding Program (BTFP) που ξεκίνησε η Fed το Σαββατοκύριακο στον απόηχο της κατάρρευσης της SVB.

Οι μεγάλοι όγκοι ζήτησης για δάνεια της Fed δείχνουν ότι η ένταση στο τραπεζικό σύστημα παραμένει λόγω της εκροής κεφαλαίων από τις καταθέσεις ορισμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σημειώνει το Bloomberg, σύμφωνα με το πρακτορείο INTERFAX.RU

………………………………………………………………………………………………..