Η Ρωσσία βρήκε ένα ισχυρό νέο όπλο στο έδαφος

Food TOP STORIES ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Η ρωσσοφοβία είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, αλλά δεν μπορείτε να αλείψετε λάδι σε αυτό και θέλετε πάντα να φάτε.

Συγκομιδή σιταριού.  Αρχειακή φωτογραφία - RIA Novosti, 1920, 27/02/2023

Οι εχθροί της Ρωσσίας μπορούν, από κακία και φθόνο, να ακυρώσουν τη Λίμνη των Κύκνων ή τη ρωσσική γλώσσα, αλλά δεν μπορούν να ακυρώσουν το ρωσσικό ψωμί.

Κύριλλος Στρέλνικοφ Πρόσφατα, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ παραδέχτηκε με σφιχτά δόντια ότι οι προβλέψεις του για εξαγωγές σιταριού από τη Ρωσσία παραμένουν υψηλές – στα επίπεδα των 43,5 εκατομμυρίων τόνων.
.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσσικό υπουργείο Γεωργίας, οι εξαγωγές σιταριού την περίοδο 2022-2023 αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερες – στα επίπεδα των 55-60 εκατομμυρίων τόνων (έναντι 32,6 εκατομμυρίων τόνων το 2021-2022), που είναι τα υψηλότερα στοιχεία τα τελευταία πέντε χρόνια.
.
Αλλά ακόμα κι αν πάρουμε τη λέξη των μη εταίρων τηςΡωσσίας (οι οποίοι με ντροπή δεν περιέλαβαν τις δυνατότητες της Κριμαίας στον υπολογισμό), είναι προφανές ότι η Ρωσσία έχει κατακτήσει σταθερά έναν ισχυρό μοχλό επιρροής στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία, η σημασία του οποίου θα αυξάνεται μόνο από χρόνο σε χρόνο.
.
Όπως σημείωσε ήδη ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρόσφατο μήνυμά του , το έτος κυρώσεων του 2022 ήταν μια ιστορικά χρονιά ρεκόρ για τη Ρωσσία: τουλάχιστον 150 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και οσπρίων συγκομίστηκαν στη χώρα (σχεδόν το ένα τρίτο περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα) και οι εξαγωγές σιτηρών σε όρους αξίας αυξήθηκαν κατά 15 τοις εκατό. Μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023, ο όγκος των προμηθειών σιταριού από τη Ρωσσία σχεδόν διπλασιάστηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι , όπως παραδέχεται και το bloomberg.
.
Ταυτόχρονα, λόγω του σχετικά μικρού πληθυσμού σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες σπαρμένες εκτάσεις στον κόσμο, οι εσωτερικές ανάγκες της Ρωσσίας για κατανάλωση σιτηρών είναι μόνο περίπου 75-80 εκατομμύρια τόνοι ετησίως. Με τα στοιχεία των εξαγωγών, είναι εγγυημένο ότι η Ρωσσία θα μείνει με τεράστια αποθέματα άνω των 17 εκατομμυρίων τόνων σίτου και άνω των 25 εκατομμυρίων τόνων όλων των σιτηρών. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει, πράγμα που σημαίνει ότι τα χαρτάκια με τα οποία την απειλούν οι συντάκτες των κυρώσεων θα τους φανούν πιθανότατα χρήσιμα στο εγγύς μέλλον… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

……………………..

…………………………………………………………………………………