Αποκάλυψη του ρωσσικού Υπ. Άμυνας: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πρόκληση με χημικά στην Ουκρανία (vid)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: varhbz.mil.ru

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν επίθεση με χημικά στην Ουκρανία, υποσχέθηκε να απαντήσει το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας

Σε περίπτωση πρόκλησης με χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, οι πραγματικοί ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. Αυτή η δήλωση έγινε από τον επικεφαλής των στρατευμάτων ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσσικής Ομοσπονδίας Igor Kirillov, αναφέρει σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, το RIA Novosti.

Σύμφωνα με το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας, στις 10 Φεβρουαρίου, ένα τραίνο έφτασε στην πόλη Kramatorsk, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κιέβου, σε ένα από τα βαγόνια του οποίου υπήρχαν 16 σφραγισμένα μεταλλικά κουτιά, οκτώ από τα οποία είχαν κίνδυνο χημικών πινακίδα, την επιγραφή «Β-Ζ» και σήμανση με δύο κόκκινες γραμμές, που αντιστοιχεί στην κατηγορία των τοξικών ουσιών προσωρινής συμπερασματικής δράσης. Πέντε κουτιά είχαν την επιγραφή “CS – Riot”, τρία – “CR – Riot” με σήμανση με τη μορφή μιας ενιαίας κόκκινης λωρίδας, η οποία αντιστοιχεί σε ερεθιστικές ουσίες.

«Το φορτίο τοποθετήθηκε σε τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής κατασκευής, τα οποία, ως μέρος της συνοδείας, προχώρησαν στη γραμμή επαφής». πρόσθεσε ο Κιρίλοφ.

Τα γεγονότα μιλούν για προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να προβούν σε μεγάλης κλίμακας προκλήσεις στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας την ψυχοτρόπο ουσία μάχης B-Zet, η οποία είναι τυπική δηλητηριώδης ουσία του αμερικανικού στρατού, χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο Βιετνάμ, προκαλεί οξεία ψύχωση, αποπροσανατολισμό , παραισθήσεις.

«Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση προκλήσεων με χρήση τοξικών χημικών ουσιών, οι πραγματικοί ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν από εμάς». είπε ο Κιρίλοφ.

Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να εργάζεται για να αποκαλύψει τις εγκληματικές δραστηριότητες της Δύσης κατά παράβαση της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.

Πηγή: ΕΑdaily

………………………….
RIA Novosti : Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 22 Φεβρουαρίου, μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση με επιρροή πραγματοποίησε συνέδριο για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Σε αυτή την εκδήλωση, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν έκανε μια δήλωση, η οποία, συγκεκριμένα, είπε ότι «τα ρωσσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
.
«Θεωρούμε αυτές τις πληροφορίες ως πρόθεση των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συνεργών τους να πραγματοποιήσουν μια πρόκληση στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τοξικά χημικά», είπε ο Κιρίλοφ.
.
‘Οπως σημείωσε ο στρατιωτικός ηγέτης, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι υπό τις συνθήκες των εχθροπραξιών η διεθνής κοινότητα δεν θα είναι σε θέση να οργανώσει μια αποτελεσματική έρευνα για τη χημική τους πρόκληση. Σύμφωνα με το σχέδιο των ΗΠΑ, σε αυτή την περίπτωση, οι πραγματικοί διοργανωτές και ερμηνευτές θα μπορέσουν να αποφύγουν την ευθύνη και η ευθύνη θα αποδοθεί στη Ρωσσία.
.
Την ίδια στιγμή, η Δύση έχει ήδη παραδώσει χημικά στην Ουκρανία.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οβίδες ξεφορτώνονταν τη νύχτα σε εξέδρα του προαστιακού, και στα αυτοκίνητα σημείωσαν τις επιγραφές «Οικοδομικά υλικά», «Τσιμέντο».
Το ΝΑΤΟ σχεδίαζε επίσης να προμηθεύσει στην Ουκρανία μια μεγάλη παρτίδα προστατευτικού εξοπλισμού, είπε ο Κιρίλοφ.
.
«Προτεραιότητα δίνεται σε αντίδοτα για οργανοφωσφορικές τοξικές ουσίες όπως Sarin και Soman – 600 χιλιάδες αμπούλες, αντισπασμωδικά – τρία εκατομμύρια δισκία, παρασκευάσματα για την αποτοξίνωση αερίου μουστάρδας, λεβιζίτη και υδροκυανικό οξύ των αναστολέων της χλωροακετοφαινόνης – 750 χιλιάδες φιαλίδια. αυτός είπε.
Αυτό το έργο διεκπεραιώνεται απευθείας από το Ευρωατλαντικό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών.

“Τα γεγονότα της ταυτόχρονης παράδοσης τοξικών χημικών ουσιών και μέσων προστασίας εναντίον τους μαρτυρούν μια προσπάθεια να πραγματοποιηθούν προκλήσεις μεγάλης κλίμακας με τη χρήση του στρατιωτικού ψυχοτρόπου δηλητηριώδους παράγοντα B-Zet κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης”, είπε ο Κιρίλοφ.

Υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (CWC), η ουσία B-Zet είναι ελεγχόμενη χημική ουσία και περιλαμβάνεται στη δεύτερη λίστα, η χρήση της απαγορεύεται από το άρθρο 1 της CWC.
Αυτή η ουσία προκαλεί οξεία ψύχωση, αποπροσανατολισμό, παραισθήσεις και εξασθένηση της μνήμης.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πλήρη καταστροφή των αποθεμάτων B-Zet το 1990, όταν απορρίφθηκαν περίπου 50 τόνοι αυτής της ουσίας, αλλά τα δείγματα είχαν μείνει. Επιπλέον, η δυνατότητα σύνθεσης πρόδρομων ουσιών B-Zet με βάση την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων σε ποσότητα έως και αρκετές δεκάδες τόνους ετησίως», είπε ο στρατιωτικός αρχηγός.
Οι πρόδρομες ουσίες είναι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του προϊόντος στόχου.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν καταστρέψει τα αποθέματά τους χημικών όπλων, είπε ο Ryabkov

.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, το “B-Z” είναι ένας τυπικός δηλητηριώδης παράγοντας του αμερικανικού στρατού που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Επιπλέον, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει πυρομαχικά γεμάτα με χημικά σκευάσματα κατά τη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσσικά σταθερά και κινητά συστήματα για την παρακολούθηση της κατάστασης του NBC που αναπτύσσονται στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης καθιστούν δυνατό τον έγκαιρο εντοπισμό χημικών απειλών και την έγκαιρη ανταπόκρισή τους. Επιπλέον, οι αναλυτικές δυνατότητες των χημικών εργαστηρίων που διατίθενται στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καθιστούν δυνατό τον αξιόπιστο προσδιορισμό όχι μόνο του τύπου της χρησιμοποιούμενης χημικής ουσίας, αλλά και της χώρας προέλευσης.
.
“Έτσι, για παράδειγμα, είναι ευρέως γνωστές <…> πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αυτοσχέδιων πυρομαχικών εναντίον ρωσικών στρατευμάτων που χρησιμοποιούν UAV. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι πρόκειται για πυρομαχικά θερμικής δράσης που περιείχαν εύφλεκτα οξειδωτικά και πρόσθετα, μερικά από τα οποία παράγονταν στην Τσεχία» είπε.Κιρίλοφ.
.
Ο στρατιωτικός διοικητής επεσήμανε τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
.
«Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση προκλήσεων με χρήση τοξικών χημικών, οι πραγματικοί ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν από εμάς», τόνισε ο Kirillov.
.
Ο στρατιωτικός ηγέτης χαρακτήρισε επίσης την εσφαλμένη πεποίθηση της Δύσης ότι λόγω στρατιωτικών ενεργειών, μια τέτοια πρόκληση θα μπορούσε να είναι επιτυχής για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι το υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να εργάζεται για να αποκαλύψει τις εγκληματικές δραστηριότητες της Δύσης κατά παράβαση της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα.
.
Ταυτόχρονα, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι δυτικές χώρες δηλώνουν τακτικά τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρησιμοποιεί όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εφαρμόσει τέτοια έργα περισσότερες από μία φορές.
.
Ο Κιρίλοφ θυμήθηκε πώς ένας δοκιμαστικός σωλήνας με «σκόνη πλυσίματος» στα χέρια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ λειτούργησε ως πρόσχημα για την εισβολή στο Ιράκ και το θάνατο περισσότερων από μισό εκατομμύριο πολιτών αυτής της χώρας.
.
«Το 2017, οι φωτογραφίες των Λευκών Κρανών που κυκλοφόρησαν από πρακτορεία ειδήσεων που δείχνουν ανθρώπους με κανονική γάζα να δειγματοληπτούν σε ύποπτη τοποθεσία σαρίν οδήγησαν σε επίθεση με πυραύλους των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σαϊράτ στη Συρία», πρόσθεσε.
.
Ο επικεφαλής των στρατευμάτων του RKhBZ είπε επίσης πώς οργανώθηκαν σκηνικά γυρίσματα το 2018 με παιδιά που φέρονται να δηλητηριαστούν με χλώριο στη συριακή πόλη Ντούμα. Το προσωπικό έγινε η αιτία για την καταστροφή του ερευνητικού κέντρου στο Barz και στο Jamrai.
.
Ο Κιρίλοφ υπενθύμισε ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που κατονόμασε.
.
Ο στρατηγός χαρακτήρισε επιλεκτική την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών βάσει της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα. Έτσι, κατά παράβαση της Σύμβασης και του Πρωτοκόλλου της Γενεύης του 1925, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ νομιμοποίησε τη χρήση μιας σειράς χημικών ως μέσου πολέμου. Η χρήση τους προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί με ευρεία γκάμα τυπικών πυρομαχικών, σημείωσε ο Kirillov.

…………………………………………………………………………………………………