Ο Πάπας ζήτησε συγχώρεση από τους Ρώσσους

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Πάπας Φραγκίσκος - RIA Novosti, 1920, 16/02/2023

Ο Πάπας Φραγκίσκος, την Κυριακή της Ορθόδοξης Συγχώρεσης, ζήτησε συγχώρεση από όλους όσους μπορούσε να προσβάλει στη Ρωσσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο Λεονίντ Σεβαστιάνοφ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιών Πιστών (VSS), ο οποίος διατηρεί αλληλογραφία με τον ποντίφικα.

“Ο Πάπας κάλεσε Ρώσσους και Ουκρανούς την Κυριακή της Συγχώρεσης να συγχωρήσουν ο ένας τον άλλον, να συγχωρήσουν όλες τις προσβολές και να καθίσουν για διαπραγματεύσεις. Η χριστιανική αρετή είναι αμοιβαία συγχώρεση και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν υπάρχει τέτοιος στόχος για τον οποίο μπορείτε να θυσιάζετε τις ζωές των ανθρώπων”, πρόσθεσε ο Σεβαστιάνοφ.

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, τον Νοέμβριο, ο ποντίφικας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό America, που δημοσιεύει το τάγμα των Ιησουιτών, είπε ότι η μεγαλύτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία φέρεται να επιδείχθηκε από στρατιώτες που ανατράφηκαν έξω από τη ρωσική παράδοση. Ως παράδειγμα, ονόμασε Τσετσένους και Μπουριάτ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι έλαβε έκκληση μέσω της διπλωματικής οδού από το Βατικανό με απολογία για δηλώσεις σχετικά με Τσετσένους και Μπουριάτ. Η Μόσχα θεωρεί το περιστατικό διευθετημένο και υπολογίζει στη συνεχιζόμενη εποικοδομητική αλληλεπίδραση με το Βατικανό.

……………………………………………………………………………………………………