Συγχαρητήρια επιστολή στους Έλληνες επιστήμονες έστειλε ο Σι Τζινπίνγκ !!

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ίδρυση Κέντρου Ανταλλαγής Γνώσης μεταξύ των πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδας

Ελλάδα και Κίνα ετοιμάζουν νέο πλαίσιο επενδύσεων και συνεργασίας - emeaGr

Απαντητική επιστολή στους Έλληνες επιστήμονες έστειλε ο Σι Τζινπίνγκ

21-02-2023

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στο Πεκίνο, στις 20 Φεβρουαρίου, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε πρόσφατα απαντητική επιστολή στον καθηγητή Στέλιο Βιρβιδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλους Έλληνες επιστήμονες, στην οποία εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την ίδρυση του Κέντρου Ανταλλαγής Γνώσης μεταξύ των πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδας.

Σημειώνοντας τη μακρά ιστορία του κινεζικού πολιτισμού και τη βαθιά επιρροή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε στο μήνυμά του ότι πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, αυτοί οι δύο πολιτισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τη λαμπρότητα του άλλου στα δύο άκρα της ευρασιατικής ηπείρου και μαζί έκαναν μια θεμελιώδη συμβολή στη συνολική εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Επί του παρόντος, η ίδρυση του Κέντρου Ανταλλαγής Γνώσης μεταξύ των πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδας έχει μεγάλη ιστορική και σύγχρονη σημασία και για τα δύο κράτη, καθώς το κέντρο έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τις ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση μεταξύ των δύο πολιτισμών και να προωθήσει την ανάπτυξη των πολιτισμών του διαφορετικές χώρες.

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της ανθρωπότητας, όλες οι εθνικότητες έχουν δημιουργήσει πολιτισμούς με τα δικά τους χαρακτηριστικά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα οποία μαζί συνθέτουν τον ανθισμένο κήπο του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι διάφοροι πολιτισμοί αποτελούν μια πλούσια συσσώρευση ιστορικών αναζητήσεων και ανακαλύψεων όλων των λαών, καθώς και βαθύ οδηγό για τη συνύπαρξη και την ανάπτυξη όλων των λαών στις μέρες μας. Προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας και να δημιουργήσουμε από κοινού μια κοινότητα κοινού πεπρωμένου για την ανθρωπότητα, πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά και να αφομοιώσουμε την αρχαία προέλευση και το πλούσιο περιεχόμενο διαφόρων πολιτισμών, έτσι ώστε τα πιο πολύτιμα μέρη όλων των πολιτισμών να ωφεληθούν σήμερα και όλης της ανθρωπότητας. Ο Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Κέντρο Ανταλλαγής Γνώσης Πολιτισμού Κίνας-Ελλάδας θα μπορέσει σίγουρα να κάνει πολλά σε αυτό το θέμα.

Ο Σι Τζινπίνγκ σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το παρελθόν για να κατανοήσουμε το παρόν, να συνεχίσουμε τις παραδόσεις του παρελθόντος και να ανοίξουμε νέους δρόμους για το μέλλον. Η ιστορία έχει αποδείξει πλήρως ότι, με την επιφύλαξη των αρχών της περιεκτικότητας, της διαφάνειας και της περιεκτικότητας, ο ανθρώπινος πολιτισμός μπορεί να αναπτύσσεται και να ακμάζει συνεχώς. Ο κόσμος υφίσταται αλλαγές που δεν έχουν δει εδώ και έναν αιώνα. Για να επιλύσουμε τις οξείες αντιφάσεις και προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι απαραίτητο να βασιστούμε σε υλικά μέσα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, καθώς και στο σθένος και την ειλικρίνεια. Οι αξίες, η κοσμοθεωρία, οι απόψεις για τη ζωή, την επιστήμη και τον πολιτισμό που περιέχονται στους πολιτισμούς της Κίνας και της Ελλάδας είναι τεράστιες και βαθιές,

Κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στην Ελλάδα το 2019, ο Πρόεδρος Xi Jinping μίλησε με τον Έλληνα ηγέτη για ανταλλαγές μεταξύ πολιτισμών και αμοιβαία μάθηση. Ως αποτέλεσμα της επίσκεψης, τα μέρη εφάρμοσαν ενεργά τις συμφωνίες των ηγετών και προετοιμάστηκαν για τη δημιουργία ενός Κέντρου Ανταλλαγής Γνώσης μεταξύ των πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδας. Πρόσφατα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιος Βιρβιδάκης και τέσσερις άλλοι Έλληνες μελετητές έστειλαν κοινή επιστολή στον Πρόεδρο Xi Jinping, εκφράζοντας τον υψηλό βαθμό έγκρισης της έννοιας του πολιτισμού του Προέδρου Xi Jinping, καθώς και των προπαρασκευαστικών εργασιών και των αναπτυξιακών σχεδίων του Κέντρου. Στις 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η τελετή έναρξης του Κέντρου Ανταλλαγής Γνώσης μεταξύ των πολιτισμών της Κίνας και της Ελλάδας.

……………………………………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σχετικά …

Είδαμε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν !!

Μέγας Αλέξανδρος.Ο θεός των ξεχασμένων Ελλήνων απογόνων της Ασίας.

Νίγια. Μια πανάρχαια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!

Η ελληνική τέχνη ενέπνευσε τον Στρατό από Τερακότα της Κίνας

Ο άγνωστος πόλεμος των Αρχαίων Ελλήνων εναντίον των Κινέζων

 

Ο υπολογιστής του Ερατοσθένη και ο περίπλους της γης.

Νεκρός ενθάδε κείται Κνώσιος Ινδοφόνος, βρομίου ούναθλος Οφέλτης… Και τότε Βάκχος έθηκε ποδών ταχύτητος αγώνας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ PUERTO CISNES ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΧΙΛΗ !!!

<<ΑΠΟΓΟΝΟΙ>> ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΟΥΝΑΝ (YUNNAN AGREEMENT)

Διάσπαρτες ελληνικές ονομασίες σε όλο τον πλανήτη!

Γελάμε στην Κίνα!

Αϊνού.Οι Ιάπωνες αναγνώρισαν επισήμως ότι οι Αϊνού είναι οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιαπωνίας.

Yonaguni: ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-ΣΧΕΔΙΑ 10.000 ΕΤΩΝ! ΙΩΝΙΚΑ(ΓΙΟΥΝΑΝ) ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ..

………………………………………………………………………………………………………………..