ΗΠΑ. Πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων κατασβέστηκε χωρίς να αναφερθούν θύματα ή προβλήματα μόλυνσης

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Fireman USA - RIA Novosti, 1920, 22.02.2023
© Φωτογραφία : US Air Force / Heide Couch Πυροσβέστης ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πυρκαγιά ξέσπασε σε μία από τις βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων Y-12, όπως προκύπτει από δημοσίευμα στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter.
.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Οι εμπειρογνώμονες του προσωπικού κατέσβησαν τη φωτιά με την υποστήριξη πυροσβεστών.
.
“Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή μολύνσεις. Τα μπλοκαρίσματα στις εγκαταστάσεις έχουν αρθεί. Όλες οι βάρδιες πρέπει να φτάνουν στην εργασία την προγραμματισμένη ώρα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η εγκατάσταση, η οποία λειτουργεί στο Τενεσί από το 1943, ανήκει στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και συμμετέχει στη διασφάλιση μιας «ασφαλούς και αποτελεσματικής στρατιωτικής πυρηνικής αποτροπής».
.
Οι ειδικοί εξάγουν και αποθηκεύουν επίσης πυρηνικά υλικά, ανεφοδιάζουν ναυτικούς αντιδραστήρες και εκτελούν εργασίες προς το συμφέρον άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
.
Το Y-12 National Security Complex, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του αμερικανικού προγράμματος πυρηνικών όπλων (“Manhattan Project”), βρίσκεται κοντά στην πόλη Oak Ridge. Το Y-12 κατασκευάζει τα εξαρτήματα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων και αποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου.
.

…………………………………………………………………………………………………………