ΗΠΑ. Τεράστια οικολογική καταστροφή. Τραίνο που μετέφερε δηλητήρια εξερράγη. Ο ποταμός Οχάιο μολύνθηκε.

News TOP STORIES ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνα: MPI34/Capital Pictures/Scanpix

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώθηκε η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή – ένα ολόκληρο τραίνο με δηλητήριο εξερράγη

Στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ, οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις συνέπειες της έκρηξης πολλών δεξαμενών χλωριούχου βινυλίου, που σημειώθηκε πριν από μια εβδομάδα ως αποτέλεσμα του εκτροχιασμού εμπορευματικής αμαξοστοιχίας. Ζώα πεθαίνουν τώρα στο σημείο του ατυχήματος και υπάρχει μαζική θανάτωση ψαριών στα ποτάμια.

Ένα τραίνο Norfolk Southern με περισσότερα από 100 βαγόνια εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη της Ανατολικής Παλαιστίνης στις 3 Φεβρουαρίου. Το τραίνο περιελάμβανε περίπου 20 βαγόνια με επικίνδυνες ουσίες, εκ των οποίων τα δέκα εκτροχιάστηκαν. Την ίδια στιγμή πέντε βαγόνια μετέφεραν χλωριούχο βινύλιο. Στο σημείο του ατυχήματος ξέσπασε πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας, κατά την οποία απελευθερώθηκε στον αέρα φωσγένιο, ένα αέριο που χρησιμοποιήθηκε κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως χημικό όπλο. Επιτίθεται στους πνεύμονες και προκαλεί ασφυξία.

Οι κρατικές αρχές ανακοίνωσαν την απομάκρυνση των κατοίκων. Ωστόσο, οι συνέπειες έχουν ήδη ξεπεράσει τον τόπο του ατυχήματος, αφού ο ποταμός Οχάιο δηλητηριάστηκε κατά τη διάρκεια της διαρροής χημικών, από την οποία περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν νερό. Πρέπει να σημειωθεί ότι περαιτέρω το Οχάιο ρέει στην κύρια υδάτινη αρτηρία των Ηνωμένων Πολιτειών – τον Μισισιπή.

«Στις ΗΠΑ, 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ή περίπου το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ, καθώς και τα κατοικίδια και τα ζώα, θα μπορούσαν να κινδυνεύουν από τις συνέπειες ενός εκτροχιασμένου τραίνου που μετέφερε επικίνδυνες χημικές ουσίες στο Οχάιο». – ανέφερε στο μήνυμα της συχνότητας της TK Police.

Το CNN αναφέρει ότι ψάρια και βάτραχοι έχουν ήδη πεθάνει σε τοπικές δεξαμενές· νεκρά κοτόπουλα, σκύλοι και αλεπούδες έχουν αναφερθεί στα κοινωνικά δίκτυα. Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία. Επίσης υποτίθεται ότι είναι κατάλληλο για κατανάλωση και πόσιμο το νερό.

Ο αμερικανός βουλευτής Jamaan Bowman έγραψε στο Twitter ότι τα βαγόνια περιείχαν 500.000 κιλά χλωριούχου βινυλίου. Χαρακτήρισε το ατύχημα μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές των τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………….