Οι Τουρκομάνοι της Συρίας και του Ιράκ θέλουν το δικό τους κράτος !! (τουρκικός δάκτυλος)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: Το κανάλι TG του Vladimir Avatkov 

ΑΛΦΕΙΟΣ : “Είναι απίθανο οι ίδιοι οι Τουρκομάνοι να κατέληξαν σε αυτή την ιδέα” , γράφει ο τουρκολόγος ThumbnailΒλαντιμίρ Αβατκόφ, “δείχνοντας” την Τουρκία !!

Το 1923, με τη Συνθήκη της Λοζάνης, η πατρίδα των Κούρδων μοιράστηκε στα τέσσερα και δόθηκε ρεγάλο σε Τουρκία, Ιράν, Συρία και Ιράκ.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι κυκλοφορούν χάρτες του μελλοντικού Κουρδιστάν πάνω στα ίδια εδάφη !!

Μετά από 100 χρόνια, τα γεγονότα έρχονται πάλι με αυξημένη ταχύτητα …

Οι Τουρκομάνοι της Συρίας και του Ιράκ θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος

Οι Τουρκομάνοι (Τουρκμάνοι) της Συρίας και του Ιράκ ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία του δικού τους κράτους, σύμφωνα με τα σύνορα του «Εθνικού Συμφώνου της Τουρκίας». Αυτό αναφέρει ο τουρκολόγος Βλαντιμίρ Αβατκόφ.

Το Εθνικό Σύμφωνο (όρκος) είναι μια διακήρυξη ανεξαρτησίας που εγκρίθηκε το 1920 και υπονοεί τα επιθυμητά σύνορα της Νέας Τουρκίας.

Όπως σημειώνει ο Avatkov:

«Το σύμφωνο δεν έχει ακυρωθεί. Επιπλέον, όταν επισκέπτονται την Άγκυρα, το μαυσωλείο του (Μουσταφά Κεμάλ) Ατατούρκ , όλοι οι ξένοι ηγέτες αφήνουν καταχωρήσεις στο βιβλίο των επίτιμων προσκεκλημένων στον πύργο αυτού ακριβώς του Εθνικού Συμφώνου. Δώστε προσοχή στα σύνορα στα ανατολικά και νότια της Τουρκίας σύμφωνα με αυτό ακριβώς το Σύμφωνο. Είναι απίθανο οι ίδιοι οι Τουρκομάνοι να κατέληξαν σε αυτή την ιδέα. Και δεν είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή».

Πηγή : ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………………………….