Ελβετία. Παράνομη η κατάσχεση ρωσσικών περιουσιακών στοιχείων !! Δεν υπάρχει διεθνές νομικό πλαίσιο !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Σημαίες σε έναν από τους δρόμους της Γενεύης, Ελβετία - RIA Novosti, 1920, 22/01/2023
© RIA Novosti / Alexey Vitvitsky Σημαίες σε έναν δρόμο στη Γενεύη, Ελβετία. Φωτογραφία αρχείου
 ΑΛΦΕΙΟΣ : Γράφαμε εδώ τον περασμένο Οκτώβριο ότι, η “περισπούδαστη” Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε, ότι πρέπει να δημιουργήσουν “τέλειους νομικούς λόγους” για κατάσχεση (ληστεία) κρατικών περιουσιακών στοιχείων !!! Βεβαίως η Ούρσουλα έχει την εμπειρία της ληστείας, αφού ως επικεφαλής της Ε.Ε. λήστεψε 71 δις€ για εμβόλια της Pfizer !! Η Ούρσουλα, λοιπόν, αποδεικνύεται επιρρεπής στις αρπαχτές !!!

Όμως, με τα παραπάνω λόγια της δηλώνει ότι, δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο στον πλανήτη, να δίνει την κάλυψη για ληστείες κρατικών, ακόμα και ιδιωτικών, περιουσιακών στοιχείων !!! … Αν γίνει κάτι τέτοιο, κινδυνεύουν όλοι και όλα …

Να λοιπόν που, αυτό το επιβεβαιώνουν, ο Υπουργός Οικονομίας και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας !!

………………….

Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας της Ελβετίας Παρμελάν χαρακτήρισε παράνομη τη μεταφορά ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο Κίεβο

Η μεταφορά παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία θα παραβίαζε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ιδιοκτησία, δήλωσε ο Ελβετός υπουργός Οικονομίας, Παιδείας και Έρευνας Γκι Παρμελάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Matin Dimanche , μεταδίδει το RIA Novosti.
.
“Στην Ελβετία, το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι θεμελιώδες και κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα. Έτσι, η λήψη χρημάτων από μια χώρα ή άτομα από μια χώρα για μεταφορά σε άλλη φαίνεται αδύνατη δεδομένου του υπάρχοντος νομικού πλαισίου”, εξήγησε ο αξιωματούχος.
.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που «θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση», δεν έχουν λάβει ακόμη αυτή την απόφαση.
.
“Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους”, συνόψισε ο Παρμελάν.
.
Την Πέμπτη, ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ignazio Cassis δήλωσε ότι η Βέρνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρήσης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για αυτό. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ομοσπονδιακού τμήματος εξωτερικών υποθέσεων, Ignazio Cassis, η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων θα απαιτήσει αλλαγές στη διεθνή και εθνική νομοθεσία και «η Ελβετία πιθανότατα θα πρέπει να διεξαγάγει λαϊκή ψηφοφορία για αυτό το θέμα».
.
…………………………………………………………………………………………………….