Πούτιν: Μας εξαπάτησαν επί 8 χρόνια στο Ντονμπάς !! Δεν θα είμαστε (ευκολόπιστοι) πια !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία: kremlin.ru

Βλαντιμίρ Πούτιν: Μας εξαπατούσαν για πολύ καιρό στο Ντονμπάς, αλλά όλοι αντέξαμε. Δεν θα είμαστε (σ.σ. ευκολόπιστοι) πια !!

( σ.σ. Ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Μπλίνκεν, μπορούν να εκληφθούν οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσσίας, Βλαδίμηρου Πούτιν !! )

Η Ρωσία ανέχτηκε την κατάσταση στο Ντονμπάς για πολύ καιρό, ελπίζοντας στη σύνεση της Δύσης. Ωστόσο, τώρα δεν υπάρχει πίστη στους πρώην εταίρους, δεν θα είναι δυνατή η επίλυση της σύγκρουσης με ειρηνικά μέσα. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, 18 Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και κατοίκους του πολιορκημένου Λένινγκραντ.

Οι μάχες στο Ντονμπάς δεν έχουν σταματήσει από το 2014, όλα όσα κάνει η Ρωσία σήμερα είναι μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, είπε ο Πούτιν.

 

«Αντέξαμε για πολύ καιρό, προσπαθήσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για πολύ καιρό. Όπως αποδεικνύεται τώρα, μας έσερναν απλώς από τη μύτη, εξαπατηθήκαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει αυτό. Ωστόσο, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση με ειρηνικά μέσα. Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτό ήταν, εξ ορισμού, αδύνατο». δήλωσε ο Πούτιν.

Όπως αναφέρει η EADaily , ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία απαιτούν την αναγνώριση και την τήρηση δύο βασικών αρχών – του δικαιώματος των εθνών στην αυτοδιάθεση και της συνειδητής εκπλήρωσης των υποχρεώσεις.

……………………………………………………………………………………………………….