«Αντί Ρωσίας – Δύσης»: Η μαριονέτα του Soros -Πασινιάν παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια εις βάρος της Αρμενίας !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίν Ζατούλιν. Εικονογράφηση: discover24.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η μαριονέτα – Πασινιάν που έστησε ο Soros στην πολύπαθη Αρμενία παίζει πολύ άσχημα παιχνίδια. Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές χώρες δεν πρόκειται να στηρίξουν την Αρμενία. Στηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία δεν έχει πετρέλαιο, φ.αέριο, ούτε θάλασσα

Δείτε τι έχει πει ο αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ: “Γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν ακόμα και μετά τον πόλεμο των 44 ημερών στο Καραμπάχ;” , «Θα επιτρέψει επίσης στο Αζερμπαϊτζάν να παραβιάσει τα πραγματικά σύνορα της Αρμενίας» … Οι ΗΠΑ ενθουσίασαν το Αζερμπαϊτζάν με την πρόβλεψη για ανάπτυξη στην «εναλλακτική» παραγωγή πετρελαίου

Και τον περασμένο Οκτώβριο ο Πούτιν είπε: «Η εκδοχή της Ουάσιγκτον της συνθήκης ειρήνης προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ».

…………………………..

«Αντί Ρωσίας – Δύσης»: Ο Πασινιάν βρίσκεται σε πορεία αλλαγής συμμάχου της Αρμενίας – Ζατούλιν

Η κυβέρνηση της Αρμενίας, με επικεφαλής τον Νικόλ Πασινιάν, βρίσκεται σε πορεία αλλαγής συμμάχου, θέλοντας να προσελκύσει τη Δύση στην περιοχή. Αυτό, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό ” Moscow Speaks “, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της ΚΑΚ, την Ευρασιατική Ολοκλήρωση και τις Σχέσεις με τους συμπατριώτες Κωνσταντίν Ζατούλιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση της Αρμενίας σκοπεύει να εμπλέξει τη Δύση σε αντιπαράθεση με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον Ζατούλιν, οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να βοηθήσουν την αρμενική πλευρά στη διευθέτηση της σύγκρουσης του Καραμπάχ.

«Σε αυτήν την κατάσταση, οι δηλώσεις ότι η Αρμενία δεν θα κάνει τίποτα σε σχέση με τον CSTO δεν ενισχύουν την Αρμενία με κανέναν τρόπο. Αλλά υποδεικνύουν μόνο ότι η κυβέρνηση Πασινιάν βρίσκεται σε πορεία αλλαγής συμμάχου της, θέλοντας να προσελκύσει τη Δύση στην περιοχή. Με την ελπίδα ότι η Δύση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά ποτέ δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν, είμαι σίγουρος. Γιατί το πιο σημαντικό για αυτούς, ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι να απομακρύνουν τη Ρωσία από αυτή την περιοχή. Όλα τα άλλα, η μοίρα του αρμενικού πληθυσμού και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δεν τους ενδιαφέρει πολύ». – είναι βέβαιος ο Ρώσος βουλευτής.

Η γνώμη των δυτικών χωρών μπορεί να επηρεαστεί από την αρμενική διασπορά, που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, πιστεύει ο βουλευτής, αλλά οι ευκαιρίες τους είναι περιορισμένες.

«Εξαιτίας αυτού, όλα όσα συμβαίνουν τώρα είναι οι ελιγμοί της κυβέρνησης Πασινιάν, η οποία ειλικρινά εργάζεται τους τελευταίους έξι μήνες για να αλλάξει τους συμμάχους της. Αντί για Ρωσία – Δύση. Και το γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν ταυτόχρονα δείχνει ότι παίζουν στην κυβέρνηση της Αρμενίας. Από τη μια πλευρά, δηλώνουν την επιθυμία τους να αποδεχτούν τη ρωσική εκδοχή (διευθέτηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. –  Ed .), χωρίς να λένε ποια. Από την άλλη πλευρά, την ίδια στιγμή μιλούν για την απροθυμία τους να λάβουν ενεργό μέρος στο CSTO, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο CSTO είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε από τη Ρωσία».

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ο Αρμένιος υπουργός Άμυνας είχε ενημερώσει προηγουμένως το Κοινό Αρχηγείο του CSTO για την απόφαση που έλαβε η στρατιωτικοπολιτική ηγεσία της δημοκρατίας : «σε αυτήν την κατάσταση, θεωρούμε ακατάλληλη τη διεξαγωγή ασκήσεων για το έδαφος της Αρμενίας».

Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η θέση της Αρμενίας σχετικά με την άρνηση διεξαγωγής ασκήσεων του CSTO στο έδαφός της θα αποσαφηνιστεί. Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στις 10 Ιανουαρίου , αυτή είναι μια αρκετά νέα δήλωση του πρωθυπουργού της Αρμενίας.

«Νομίζω ότι οι συνάδελφοι του CSTO θα είναι σε επαφή, θα ξεκαθαρίσουν τις λεπτομέρειες της θέσης της Αρμενίας. Σε κάθε περίπτωση, η Αρμενία είναι ο πολύ στενός μας σύμμαχος, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των θεμάτων που είναι τώρα πολύ δύσκολα». σημείωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………………..