Βουλή των ΗΠΑ. Τέλος θητείας πλειοψηφίας Δημοκρατικών με απόσυρση κλήτευσης του Τραμπ !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: cnn.com

Κλείνοντας η Βουλή των Αντιπροσώπων τη θητεία της με την προηγούμενη σύνθεση πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, η Επίλεκτη Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών απέσυρε την κλήτευση για κατάθεση στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τον πρόεδρο της επιτροπής Μπένι Τόμπσον, σύμφωνα με τη δημοσίευση της EADaily .

«Με το παρόν ανακαλώ επισήμως την κλήτευση που εκδόθηκε στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ και σας γνωστοποιώ ότι δεν απαιτείται πλέον να συμμορφωθεί με αυτήν ή να παράσχει έγγραφα». – το κανάλι μεταδίδει το κείμενο του εγγράφου Thompson.

Ως αιτιολογία αναφέρεται ότι λόγω της επικείμενης λήξης της έρευνας για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, η ειδική επιτροπή δεν μπορεί πλέον να ζητήσει τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρονται στην κλήτευση.

Όπως ανέφερε η EADaily , η Επιτροπή Εσόδων και Εξόδων της Βουλής των Αντιπροσώπων σκοπεύει να δημοσιεύσει τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την περίοδο από το 2015 έως το 2021 στις 30 Δεκεμβρίου, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε προηγουμένως στους νομοθέτες. Οι δικηγόροι του Τραμπ έχουν ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση δηλώσεων στους νομοθέτες της εν λόγω επιτροπής, καθώς το αίτημα των Δημοκρατικών μελών του Κογκρέσου να λάβουν δηλώσεις είναι παράνομο και προκαλείται μόνο από την επιθυμία να αποσπάσουν «πολιτικό κέρδος».

…………………………………………………………………………………………