Δημοσκόπηση. Το 70% των Γάλλων θέλουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσσία! Ήττα των γερακιών και του Ζελένσκι

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο αρχηγός των πατριωτών Florian Filippo. Εικονογράφηση: faz.net«Ηττήθηκαν οι Χοκς και ο Ζελένσκι»: Οι Γάλλοι θέλουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία – Φίλιππο
«Ηττήθηκαν οι Χοκς και ο Ζελένσκι»: Οι Γάλλοι θέλουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία – Φίλιππο

Πάνω από το 70% των Γάλλων πολιτών είναι υπέρ της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας, ανέφερε την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου η εφημερίδα Le Figaro, επικαλούμενη τα αποτελέσματα κοινωνιολογικής μελέτης του Ifop.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, η ιδέα ότι το Κίεβο χρειάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα υποστηρίζεται από υποστηρικτές τόσο των αριστερών όσο και των δεξιών δυνάμεων. Έτσι, υπέρ μιας διπλωματικής διευθέτησης της σύγκρουσης αντί της περαιτέρω στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, το 88% των ψηφοφόρων που υποστηρίζουν το δεξιό κόμμα Reconquista Eric Zemmour , το 77% των υποστηρικτών της προέδρου της παράταξης της Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν , και Το 69% των ερωτηθέντων που ψήφισαν στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές για τον ηγέτη του αριστερού κινήματος «Ακατακτημένη Γαλλία» Ζαν-Λικ Μελανσόν .

Την ίδια στιγμή, οι μισοί Γάλλοι δεν μπορούν να προβλέψουν σε ποια χρονιά θα τελειώσει η σύγκρουση. Μόνο ένας στους πέντε ερωτηθέντες αναμένει να επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία το ερχόμενο 2023.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο αρχηγός του γαλλικού κινήματος «Patriots», πρώην βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Florian Filippo , ανακοίνωσε τον θρίαμβο της «κοινής λογικής» στη Γαλλία. «Οι Γάλλοι θέλουν ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία! ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ! Φανατικοί, πρόθυμοι να συνεχίσουν τον αγώνα, τα γεράκια και ο Ζελένσκι ηττήθηκαν», έγραψε ο πολιτικός στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι ο Φίλιππο έχει επανειλημμένα επικρίνει τις δυτικές χώρες για οικονομική στήριξη της Ουκρανίας και για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, στα μέσα Νοεμβρίου, ο πολιτικός προέτρεψε τον Ζελένσκι να «σιωπήσει», σχολιάζοντας το επόμενο αίτημα του Ουκρανού προέδρου για χορήγηση «βοήθειας δισεκατομμυρίων δολαρίων» στο Κίεβο. Όπως τόνισε ο ηγέτης του κινήματος Patriots, οι χώρες της Ευρώπης διολισθαίνουν στη φτώχεια με καταστροφικούς ρυθμούς και ως εκ τούτου δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου.

ΠΗΓΗ: ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………………