Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης της Κριμαίας: Η δήλωση των ΗΠΑ για την Κριμαία είναι μια κήρυξη πολέμου στη Ρωσσία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φωτογραφία: ΕΑdaily

Η δήλωση των ΗΠΑ για την Κριμαία είναι μια κήρυξη πολέμου – απεσταλμένος Muradov

Οι δηλώσεις αξιωματούχων από την Ουάσιγκτον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Ουκρανίας να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κριμαία θα πρέπει να θεωρηθούν ως «κήρυξη πολέμου με πληρεξούσιο».

Αυτό δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κριμαίας υπό τον Πρόεδρο της Ρωσίας – Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας Γκεόργκι Μουράντοφ . Έτσι, σχολίασε τα λόγια του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιτίθενται στις ουκρανικές επιθέσεις στην Κριμαία.

«Η δήλωση του Κίρμπι για την Κριμαία είναι μια κήρυξη πολέμου στη Ρωσία, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν εντολή να διεξάγουν με λάθος ματωμένα χέρια των Ναζί. Πιστεύω ότι χωρίς μια άμεση υπενθύμιση στην Ουάσιγκτον για τη λέσχη μας για την πυρηνική αποτροπή, η οποία υψώνεται πάνω από το ανόητο κεφάλι των τρελών της Ουάσιγκτον, τα πράγματα δεν θα πάνε». – αναφέρει το RIA Novosti ο Muradov.

Σημείωσε επίσης ότι η καταπάτηση της ρωσικής Κριμαίας για τους Κριμαϊκούς θα ισοδυναμούσε με έκκληση να βομβαρδιστεί η Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αρχές των ΗΠΑ, σε κάθε περίπτωση, τονίζουν ότι θεωρούν την Κριμαία ως ουκρανικό έδαφος και δεν αναγνωρίζουν την «προσάρτησή της από τη Ρωσία». Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε για άλλη μια φορά ότι η Ουάσιγκτον δεν στέλνει στρατιώτες της στην Ουκρανία, αλλά συνεχίζει τη στρατιωτική της υποστήριξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέσα ενημέρωσης διέδωσαν πληροφορίες ότι οι αρχές των ΗΠΑ σκοπεύουν να μεταφέρουν το σύστημα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο στο εγγύς μέλλον. Αρχικά, η απόφαση αυτή πρέπει να εγκριθεί από τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν , και στη συνέχεια τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε η EADaily , η πληροφορία αυτή προκάλεσε αρνητική αντίδραση από τη ρωσική πλευρά. Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να υπονομεύσει την παγκόσμια ασφάλεια και να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

ΠΗΓΗ: EAdaily

………………………………………………………………………………………………….