«Τιτάνια μάχη» Δύσης-Ρωσσίας για το μέλλον ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος !!

News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρούβλι Ρωσίας και αμερικανικό δολάριο - RIA Novosti, 1920, 12/12/2022
© RIA Novosti / Alexei Sukhorukov Ρωσικό ρούβλι και αμερικανικό δολάριο. Φωτογραφία αρχείου

19FortyFive: Η Ρωσία και η Δύση έχουν ξεκινήσει μια τιτάνια μάχη για το μέλλον του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος

Η Δύση έχει μπει σε μια «τιτάνια μάχη» με τη Ρωσία για το μέλλον ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, εξέφρασε αυτή την άποψη ο αρθρογράφος Robert Farley σε άρθρο για την αμερικανική έκδοση 19FortyFive.
.
Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία , οι ΗΠΑ , η ΕΕ , το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία ξεκίνησαν μια αντιρωσική εκστρατεία, που εκφράζεται σε «κυρώσεις τέτοιας κλίμακας που δεν έχουν ξανασυμβεί στην παγκόσμια οικονομική ιστορία». Ειδικότερα, υπενθύμισε ο συγγραφέας, τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγματικών αποθεμάτων που διατηρούσε η Ρωσία στο εξωτερικό είχαν πράγματι παγώσει. Ωστόσο, οι κυρώσεις επέτρεψαν στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία για να πληρώσει τόκους επί του δημόσιου χρέους χωρίς να αθετήσει.
.
Επιπλέον, αρκετές μεγάλες ρωσικές τράπεζες αποσυνδέθηκαν από το σύστημα πληρωμών SWIFT. Ωστόσο, η επίσημη Μόσχα έλαβε μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του εθνικού νομίσματος και απαίτησε από τους ξένους καταναλωτές ενεργειακών πόρων να πληρώσουν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε ρούβλια.
.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι πετρελαϊκές κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να δέχεται ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται δια θαλάσσης. Οι χώρες της G7, η Αυστραλία και η ΕΕ έχουν θεσπίσει ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που παραδίδεται με αυτόν τον τρόπο στα 60 δολάρια το βαρέλι. Σε απάντηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ , σχολιάζοντας την κατάσταση, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα δεχόταν ανώτατο όριο στις τιμές των καυσίμων, ακόμη κι αν έπρεπε να μειώσει την παραγωγή.
Η Ρωσία και η Δύση, καταλήγει ο Farley, έχουν μπει σε μια «τιτάνια μάχη» για το μέλλον ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
.
Πηγή: ria-ru
……………………………………………………..

………………………………………………………………………………………