Ένας στρατηγικός πύραυλος Yars φορτώθηκε σε εκτοξευτή σιλό, ανακοίνωσε το Υπ. Άμυνας της Ρωσσίας !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: tvc.ru

Την Ημέρα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων: στην περιοχή Kaluga, το Yars ICBM φορτώθηκε στο σιλό εκτόξευσης

Στον σχηματισμό πυραύλων Kozelsky που σταθμεύει στην περιοχή Kaluga, ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος του συγκροτήματος Yars φορτώθηκε σε εκτοξευτή σιλό. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 14 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει η ΕΑdaily

Ο πύραυλος εγκαταστάθηκε με χρήση ειδικής μονάδας μεταφοράς και φόρτωσης για αρκετές ώρες.

«Την παραμονή της Ημέρας των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, ο σχηματισμός πυραύλων Kozelsky φόρτωσε τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars σε έναν εκτοξευτή σιλό». – είπε στην απελευθέρωση.

Σύμφωνα με τον διοικητή του σχηματισμού πυραύλων Kozelsky Alexei Sokolov , η σημασία αυτής της επιχείρησης έγκειται στο γεγονός ότι ο επόμενος πύραυλος θα είναι σε υπηρεσία μάχης όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η πατρίδα θα λάβει άλλο ένα δείγμα πυρηνικών πυραύλων, το οποίο θα μας επιτρέψει να λύσουμε οποιεσδήποτε εργασίες σε στρατηγικό επίπεδο». τόνισε.

Ο μηχανικός υπολογισμού Vadim Vyazovsky παραδέχτηκε ότι είναι περήφανος για τη Ρωσία όταν η χώρα θέτει σε λειτουργία τέτοια προϊόντα.

«Για να κοιμάται ήσυχη η Πατρίδα» είπε ο Βιαζόφσκι.

Το PC-24 Yars είναι ένα ρωσικό στρατηγικό πυραυλικό σύστημα με κινητό και βασισμένο σε σιλό στερεό προωθητικό ICBM με όχημα πολλαπλής επανεισόδου. Είναι μια τροποποίηση του συγκροτήματος πυραύλων “Topol-M”. Αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Θερμικής Μηχανικής της Μόσχας υπό την καθοδήγηση του Ακαδημαϊκού της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Γιούρι Σολομόνοφ. Μέγιστη αυτονομία -12.000 km, ισχύς φόρτισης – 300-500 kt.

……………………………………….

……………………………………………………………………………………………………….