Η Γ. Σ. του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα της Ρωσσίας για την ενίσχυση του συστήματος ελέγχου των όπλων

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - RIA Novosti, 1920, 08.12.2022
© RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Φωτογραφία αρχείου
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ρωσσικό ψήφισμα για την ενίσχυση του συστήματος των συνθηκών ελέγχου των όπλων, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
.
Το ψήφισμα με τίτλο «Ενίσχυση και ανάπτυξη του συστήματος συνθηκών και συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων, τον αφοπλισμό και τη μη διάδοση» καλεί όλα τα κράτη που έχουν υπογράψει τα σχετικά έγγραφα να συμμορφωθούν πλήρως με όλες τις διατάξεις αυτών των συμφωνιών. Οι συγγραφείς μιλούν επίσης για την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυση του συστήματος των συνθηκών στον τομέα του ελέγχου των όπλων.
.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Γενική Συνέλευση πιστεύει ότι οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν το σύστημα εγγράφων για τον έλεγχο των όπλων, τον αφοπλισμό και τη μη διάδοση υπονομεύουν επίσης την παγκόσμια σταθερότητα και τη διεθνή ασφάλεια.
.
Οι συγγραφείς ζητούν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει να βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας τέτοιων συνθηκών και να ενθαρρύνει τα κράτη να αναπτύξουν πρόσθετα μέτρα που μπορεί να διευκολύνουν τη σύναψη πρόσθετων συμφωνιών αυτού του είδους, αναφέρει το ria-ru

………………………………………………………………………………………………