Ιλχάμ Αλίεφ: “Ο τουρκικός στρατός = ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν και το αντίστροφο… Όσοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν αυτό” !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ιλχάμ Αλίεφ : «Κατά τη διάρκεια του έτους, η Τουρκία και εγώ πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 10 κοινές στρατιωτικές ασκήσεις… Όλοι όσοι σχεδιάζουν εχθρικά σχέδια εναντίον του Αζερμπαϊτζάν ή της Τουρκίας πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν είναι μόνο ο τουρκικός στρατός, αλλά και ο δικός μας στρατός, και ο στρατός μας δεν είναι μόνο ο στρατός μας, αλλά και ο τουρκικός στρατός. Αυτοί που σχεδιάζουν προβοκάτσια στα σύνορά μας, όσοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν αυτό».
.
ΑΛΦΕΙΟΣΌταν στις 2 Σεπτεμβρίου 2020, ο Έλληνας πρέσβης επισκέφθηκε τον Αλίεφ για τα διαπιστευτήρια του, ο “εγώ” του Αζερμπαϊτζάν τον κατακεραύνωσε λέγοντάς του… ΗΡΘΕΣ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ;” “ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ” “Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ!! 
.
Αξίζει να διαβαστεί, ένα αναλυτικό άρθρο, στην EAdaily, για τις απαντήσεις που έδωσε, στις 25 Νοεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev συμμετέχοντας στη διεθνή διάσκεψη «Along the Middle Corridor: Geopolitics, Security and Economics» που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού στη Διπλωματική Ακαδημία του Αζερμπαϊτζάν.
.
Ο αρθρογράφος, αναλύοντας την παραπάνω απάντηση του Αλίεφ, γράφει : [ Δηλαδή, σύμφωνα με τον Αλίεφ, αποδεικνύεται ότι αν ο τουρκικός στρατός = ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν και το αντίστροφο, τότε η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι συνομοσπονδία. Είναι σαφές ότι εάν η Αρμενία, που βρίσκεται σε σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν, είναι, σύμφωνα με τον Αλίεφ, χώρα εξαρτημένη από τη Ρωσία, τότε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν απειλεί όχι μόνο το Ερεβάν, αλλά και τη Μόσχα με τον τουρκικό στρατό. ]
.
Εμείς θα συμπληρώσουμε στη συγκεκριμένη ανάλυση της απάντησής του, ότι ο Αλίεφ απειλεί και την Ελλάδα !! Άλλωστε, εμμέσως το δήλωσε το 2020 και στον Έλληνα πρέσβη !!
.
…………..

…………………………………………………………………………………………………