The Hill: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία !!

News Politics ΜΜΕ

Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μια διέξοδο για να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και να μην αποδυναμώσουν τη Ρωσία

Μια ιδέα ξεκίνησε μέσω της εφημερίδας The Hill για το πώς να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία πλέον δεν δείχνει σημάδια λήξης στο άμεσο μέλλον, για χάρη της ειρήνης και της εξοικονόμησης χρημάτων των Αμερικανών. Το άρθρο δημοσιεύτηκε με τίτλο «Το Κογκρέσο πρέπει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αποχωρώντας από το ΝΑΤΟ».

«Το Κογκρέσο μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης με την ψήφιση νομοθεσίας για την απόσυρση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, μετατρέποντάς τις από μια πανίσχυρη επιθετική βελανιδιά σε ένα μικροσκοπικό βελανίδι που δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ ήταν ήδη ξεπερασμένο το 1991, όταν το νόημα της ύπαρξής του, η σοβιετική αυτοκρατορία, διαλύθηκε». – προτείνει η αμερικανική εφημερίδα.

Οι συντάκτες της δημοσίευσης σημειώνουν ότι «ενώ παρέμειναν στο ΝΑΤΟ και οδηγούσαν την επέκτασή του στα σύνορα της Ρωσίας με 30 μέλη, οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν» μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διορίστηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

«Με την αποχώρηση του από το ΝΑΤΟ, το Κογκρέσο θα τερματίσει την υπαρξιακή απειλή από τη Μόσχα και θα σβήσει τις φιλοδοξίες της εκτελεστικής εξουσίας να αλλάξει το καθεστώς ή να αποδυναμώσει τη Ρωσία». – τονίζεται στο άρθρο.

Παρέχει λόγους για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Ένα επιχείρημα είναι ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ατμομηχανή του ΝΑΤΟ και τα άλλα μέλη συλλογικά είναι η άμαξα του».

«Μια έξοδος από το Κογκρέσο θα έσωζε το πρόσωπο του Πούτιν εάν τερματίσει το ρωσικό στρατιωτικό και πολιτικό φιάσκο στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι ο στρατιωτικός του στόχος έχει επιτευχθεί». λένε οι συγγραφείς.

Επιπλέον, κατά τη γνώμη τους, «η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ με απόφαση του Κογκρέσου και η επακόλουθη διακοπή του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξοικονομήσει στις ΗΠΑ εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια».

«Ο πόλεμος δεν δείχνει σημάδια λήξης στο άμεσο μέλλον όσο οι ΗΠΑ παραμένουν στο ΝΑΤΟ». επισημαίνει το The Hill.

«Το Κογκρέσο θα βελτιώσει τη δική του εικόνα και θα χαιρετιστεί ως ειρηνευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, εάν δρομολογήσει τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω νομοθεσίας για τον τερματισμό της ένταξης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ». το χαρτί είναι σίγουρο.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως απάντηση στο αίτημα των ηγετών των δημοκρατιών του Ντονμπάς για βοήθεια. Μετά από αυτό, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά από άλλα κράτη επέβαλαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων φυσικών και νομικών οντοτήτων. Η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει οκτώ πακέτα περιοριστικών μέτρων κατά της Ρωσίας. Επιπλέον, η Δύση αύξησε τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………..