Οι Τούρκοι ξεκινούν την παραγωγή του μη επανδρωμένου μαχητικού Bayraktar Kızılelma !! Οι Έλληνες;;…

News ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Σίγουρα στην Αθήνα τα γνωρίζουν αυτά … και λογικά οι υπεύθυνοι θα έχουν λάβει τα μέτρα τους …
.
Η παραγωγή του τουρκικού μη επανδρωμένου μαχητικού Bayraktar Kızılelma θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2023, δήλωσε Ταγίπ Ερντογάν.
.
«Η σειριακή παραγωγή του εγχώριου μη επανδρωμένου μαχητικού Kızılelma θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2023», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Kızılelma, εξοπλισμένο με κινητήρα τζετ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Τουρκία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους στην πόλη της Σαμψούντας στο πλαίσιο του φεστιβάλ αεροδιαστημικής Teknofest Karadeniz. Το Bayraktar Kızılelma θα μπορεί να απογειωθεί από πλοία με σύντομο διάδρομο, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής ναυαρχίδας TCG Anadolu.
.
Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η ΕΑdaily , η Τουρκία και το Κατάρ βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου η Ντόχα να παράσχει στην Άγκυρα χρηματοδότηση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό ανέφεραν στο Reuters στις 26 Νοεμβρίου δύο υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι.
.
Η Άγκυρα έχει ήδη συνάψει συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα, το Κατάρ και τη Νότια Κορέα συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Τουρκία βρίσκεται επίσης στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Σαουδική Αραβία προκειμένου το Ριάντ να καταθέσει κατάθεση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκική Κεντρική Τράπεζα .
.

……………………………………………………………………………………………………