Ο ΟΗΕ ναύλωσε το πρώτο πλοίο που εξήγαγε ρωσικά λιπάσματα στην Αφρική

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: rt.com 

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) ναύλωσε το πρώτο πλοίο που θα μεταφέρει ρωσικά λιπάσματα σε αφρικανικές χώρες. Ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, διευθυντής του οργανισμού, το ανακοίνωσε στο Twitter του, σύμφωνα με την ΕΑdaily .

Όπως τόνισε, πρόκειται για «το πρώτο από τα πολλά που θα μεταφέρουν αποστολές ρωσικών λιπασμάτων κρίσιμης σημασίας σε αφρικανικές χώρες».

«Η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για να σταματήσει το κύμα της παγκόσμιας πείνας τους επόμενους μήνες». έγραψε ο Beasley.

Νωρίτερα, ο όμιλος εταιρειών Uralchem-Uralkali ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εξάγει στην Αφρική ανθρωπιστικές αποστολές λιπασμάτων που είχαν αποκλειστεί σε αποθήκες στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Εσθονία.

Στις 8 Νοεμβρίου, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια της πρώτης παρτίδας στο Μαλάουι και συζητά την οργάνωση προμηθειών στην Αφρική άνω των 260 χιλιάδων τόνων λιπασμάτων.

Το WFP είναι ευγνώμων στο Uralchem-Uralkali και βοηθά στη δωρεά λιπασμάτων. Η πρώτη παρτίδα των 20.000 τόνων θα φορτωθεί σε πλοίο του WFP στις 21 Νοεμβρίου στην Ολλανδία και θα κατευθυνθεί μέσω της Μοζαμβίκης στο Μαλάουι, σύμφωνα με το WFP.

……………………………………………………………………………………………..