Ξεκίνησε με απόλυτη συνέπεια η εποχή του Τιτάνα Κρόνου στην Κολωνία!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε η 5η εποχή, η εποχή του Κρόνου στην Κολωνία!

Η Πέμπτη Εποχή ξεκίνησε επίσημα στις 11 Νοεμβρίου, στις 11:11 π.μ.

Η εκκλησία  βλέπει με καχυποψία αυτή την εορτή, ανέχεται όμως τους καρναβαλιστές.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σύνθημα για την έναρξη της νέας καρναβαλικής περιόδου δώθηκε στις 11 Νοεμβρίου και ώρα 11:11 ειδικά στην Ρηνανία, αλλά όχι φυσικά μόνο εκεί, και χιλιάδες καρναβαλιστές ξεκινούν τους εορτασμούς.

Τα καρναβάλια έχουν πολύ μακρά ιστορία στην ανθρωπότητα. Πριν από 2000 χρόνια, τότε που η Κολωνία ανήκε στους Ρωμαίους και ονομαζόταν ακόμη Colonia Claudia Ara Agrippinensium, εορταζόταν τα Σατουρνάλια (Κρόνια). Μια πολύ σημαντική εορτή για τους Ρωμαίους, αφιερωμένη στο θεό Κρόνο. Ξέφρενο γλέντι με άφθονη οινοποσία και ακολασίες, αποτελούσαν τα κύρια μέρη της εορτής ενώ υπήρχε και πομπή, την οποία οι κάτοικοι την συνόδευαν με τυμπανοκρουσίες. Επίσημα ενδύματα δε φοριούνταν, ενώ οι δούλοι δεν μπορούσαν να τιμωρηθούν κι αντιμετώπιζαν με χλευασμό τους κυρίους τους.

Τα Σατουρνάλια ήταν μεγάλη και σημαντική γιορτή για τους Ρωμαίους, πρώιμη μορφή των σημερινών καρναβαλιών

Από τη ρωμαϊκή εποχή ο εορτασμός του καρναβαλιού

Στην Γερμανία τα Σατουρνάλια εορτάζονταν την άνοιξη ενώ παραδοσιακά από τους Ρωμαίους η εορτή γινόταν συνήθως τον Δεκέμβριο. Την εποχή εκείνη στην Γερμανία φορούσαν τρομακτικές μάσκες και μέσω τυμπανοκρουσιών έδιωχναν τους δαίμονες του χειμώνα ώστε να καλωσορίσουν την άνοιξη. Το έθιμο αυτό γιορτάζεται έως και σήμερα στην νότια Γερμανία. Περισσότερα…