Η τιμή του Brent έπεσε κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι

Business News ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Πέμπτη, οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εν όψει των σημάτων επέκτασης των περιορισμών καραντίνας στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιανουαρίου για το Brent μειώθηκαν κατά 0,8 δολάρια (0,86%) στο χρηματιστήριο ICE Futures του Λονδίνου στα 91,85 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Brent έπεσε κάτω από τα 92 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου, μεταδίδει το INTERFAX

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου για το WTI είχαν μειωθεί κατά 0,99 δολάρια (1,15%) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) στα 84,84 δολάρια το βαρέλι.

Την παραμονή της τιμής του Brent έπεσε κατά 2,8%, ο WTI υποχώρησε κατά 3,5%.

Η Κίνα επιβάλλει μέτρα καραντίνας σε πολλές μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, εν μέσω άλματος της συχνότητας εμφάνισης του COVID-19 στη χώρα σε υψηλό έξι μηνών, ανέφερε το Bloomberg. Ειδικότερα, οι περιορισμοί επηρέασαν την πόλη Τσονγκκίνγκ, με πληθυσμό άνω των 32 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση των μολύνσεων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας καυσίμων στον κόσμο και οι συμμετέχοντες στην αγορά φοβούνται ότι τα lockdown θα ασκήσουν πρόσθετη πίεση στην οικονομία και στη ζήτηση ενέργειας στη χώρα, σημειώνει ο Barron.

…………………………………………………………………………………………………