Πακιστάν. Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Imran Khan

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίμραν Χαν. Εικονογράφηση: tolonews.com

Απόπειρα δολοφονίας έγινε στο Πακιστάν κατά του πρώην πρωθυπουργού Ιμράν Χαν. Δέχτηκε τραύμα από σφαίρα στο πόδι, αναφέρει σήμερα 3 Νοεμβρίου το TOLOnews.

Στην πόλη Wazirabad στα ανατολικά της χώρας (επαρχία Punjab), μια πορεία διαδηλωτών με επικεφαλής τον Imran Khan δέχθηκε επίθεση. Εκτός από αυτόν, τραυματίστηκαν πολλά άλλα άτομα.

«Ήταν απόπειρα δολοφονίας. Ο Χαν τραυματίστηκε, αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή. Υπήρξε πολλή αιματοχυσία, είπε ο Fawad Chaudhry , εκπρόσωπος του κόμματος Tehreek-e-Insaf (PTI) του Khan στο Πακιστάν . «Αν οι άνθρωποι δεν είχαν σταματήσει τον πυροβολητή εκεί, ολόκληρη η ηγεσία του PTI θα είχε καταστραφεί».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες του Khan, 70 ετών, να κουνάει το πλήθος μετά την εκκένωση του από το αυτοκίνητό του μετά τον πυροβολισμό. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λαχώρης.

Διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς οι ηγέτες του PTI απαιτούσαν δικαιοσύνη και πρόωρες εκλογές στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με την EADaily , μετά την πραγματική απόλυση του πρωθυπουργού Imran Khan (ο ίδιος κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτό), η πολιτική κατάσταση στο Πακιστάν και στα σύνορά του έχει κλιμακωθεί απότομα. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε την επιδείνωση των σχέσεων με τους πρόσφατους συμμάχους – τους Αφγανούς Ταλιμπάν. Ακόμα κι αν ο πακιστανικός στρατός και οι εξωτερικοί παίκτες (ιδίως οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Τουρκία) καταφέρουν να αποτρέψουν έναν εμφύλιο πόλεμο, το Πακιστάν δεν θα αποφύγει τις οικονομικές δυσκολίες. Το πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι οι βροχές και οι πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν επηρεάσει τα χωράφια βαμβακιού, τα οποία δεν θα επηρεάσουν μόνο το Ισλαμαμπάντ.

Θυμηθείτε ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη. Η αποσταθεροποίηση είναι γεμάτη απρόβλεπτες συνέπειες.

……………………………………………………………………………………………..