Νιγηρία. Πετρέλαιο βαμμένο με αίμα και Μπόκο Χαράμ, όπως η Αλ Κάιντα του Μπιν Λάντεν που τον προετοίμασε ο “Μίστερ Βρόμικος”

News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
(Πηγή: The Strategy Bridge)

Η Νιγηρία είναι μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες χώρες της Αφρικής. Μία από τις πιο διαβόητες στρατηγικές των ΗΠΑ είναι να δημιουργούν σκόπιμα προβλήματα σε άλλες χώρες και στη συνέχεια να προτείνουν τη λύση τους.

Έτσι, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσαν προειδοποίηση, δηλώνοντας ότι η Νιγηρία είναι στόχος τρομοκρατών. Και οι δύο χώρες είπαν στους πολίτες τους να αποφεύγουν οποιοδήποτε μη απαραίτητο ταξίδι στη χώρα. Καθόρισαν μέρη όπως εμπορικά κέντρα, τόπους λατρείας, σχολεία, εστιατόρια και διεθνείς οργανισμούς κ.λπ. ως πιθανούς στόχους. Ωστόσο, καμία αξιόπιστη πηγή ή πληροφορίες δεν παρασχέθηκαν από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους, γράφει στο άρθρο της η TFI Global

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, μετά τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Δύση αναζητά εναλλακτικές πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής κρίσης που επικρατεί στην Ευρώπη. Μία από τις εναλλακτικές πηγές είναι η Νιγηρία καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στην Αφρική. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη κάνουν πολλές προσπάθειες να βάλουν στα χέρια τους το πετρέλαιο της Νιγηρίας.

Εξηγούν πώς η Μπόκο Χαράμ είναι παρακλάδι της CIA, μέσω της οποίας οργανώνουν τις διαβόητες στρατηγικές των ΗΠΑ να δημιουργούν σκόπιμα προβλήματα σε άλλες χώρες και στη συνέχεια να προτείνουν τη λύση τους. Οι ΗΠΑ το έκαναν αυτό στο Αφγανιστάν.

Καταλήγοντας γράφουν ότι, αφού οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να θέσουν τον έλεγχό τους στους πόρους της Νιγηρίας, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την Μπόκο Χαράμ. Αυτή η προειδοποίηση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σκοπό να δημιουργήσει χάος και αστάθεια στη Νιγηρία εκμεταλλευόμενη την οποία η Μπόκο Χαράμ θα αυξήσει τις δραστηριότητές της και μέσω αυτής της αστάθειας, η Μπόκο Χαράμ θα προσπαθήσει να καταλάβει τον έλεγχο των πόρων για τον Μπάιντεν και τους συμμάχους του. Μέσα σε αυτό το χάος οι ΗΠΑ θα μπουν στο σενάριο ως σωτήρες, σε μια αποστολή να προστατεύσουν τη Νιγηρία, αλλά κάποιος πρέπει να γνωρίζει τον λύκο με δέρμα προβάτου.

Σε ένα δημοσίευμα, από το 2011, Το Βήμα γράφει, με έναν τίτλο, “Πετρέλαιο και αίμα στη Νιγηρία. Βρώµα και δυσωδία.” , ότι, μυστικά έγγραφα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’90 ήρθαν στη δηµοσιότητα και αποκαλύπτουν ότι η Shell συνεργαζόταν στενά µε την κυβέρνηση και τον στρατό της Νιγηρίας, χρηµατοδοτώντας επιχειρήσεις για την κατάπνιξη αντιδράσεων πολιτών και ακτιβιστών ενάντια στις δραστηριότητες της εταιρείας στην πλούσια σε πετρέλαιο – αλλά µε πάµπτωχους κατοίκους – χώρα της Αφρικής.

Τώρα, εδώ στον Αλφειό Ποταμό, είχαμε δημοσιεύσει πριν χρόνια την ιστορία του “Μίστερ Βρόμικος” – θρυλικού πράκτορα της CIA, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ήττα των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν και προετοίμασε άθελά του(;) το φαινόμενο Μπιν Λάντεν !! Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα Γκαστ Αβρακότος (Αβράκωτος)

………………………………………………………………………………………………