Πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου είπε πώς ο Πούτιν κατέστρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ για την Κριμαία

News Politics ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 27/10/2022
© RIA Novosti / Alexey Babushkin Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Για τα όνειρα που έκαναν σχετικά με την χερσόνησο της Ταυρικής (Κριμαία) , είχε κάνει δηλώσεις και η Αλίνα Φρόλοβα, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, αντιπρόεδρος του Κέντρου Αμυντικών Στρατηγικών, ότι το Κίεβο χρειάζεται «να καταλάβει την Κριμαία για να τοποθετήσει βάσεις του ΝΑΤΟ…»
.
Πότε και πως βρέθηκε η Ταυρική (Κριμαία) υπό την κατοχή της Ουκρανίας ;;
[ το 1954, βάσει διατάγματος του Προεδρείου του Ανωτάτου Συμβουλίου (ΕΣΣΔ) , πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της περιοχής της Κριμαίας από την RSFSR στην Ουκρανική SSR. Η ανάγκη για αυτό το βήμα εξηγήθηκε από «τα κοινά στοιχεία της οικονομίας, την εδαφική εγγύτητα και τους στενούς οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της περιοχής της Κριμαίας και της Ουκρανικής ΣΣΔ»… ]
.
Μια ελληνική λαϊκή παροιμία το απεικονίζει επακριβώς: «Δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένον αχυρώνα» !!
……………………………………

Πρώην εργαζόμενος στον Λευκό Οίκο Ρόμπερτς: Ο Πούτιν απέτρεψε το σχέδιο των ΗΠΑ να στερήσουν από τη Ρωσία την πρόσβαση στις θάλασσες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε να αποτρέψει το σχέδιο των ΗΠΑ να στερήσουν τη χώρα την πρόσβαση στη Μαύρη και στη Μεσόγειο Θάλασσα , έγραψε στον ιστότοπό του ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς, πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ρόναλντ Ρίγκαν .
.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπενθύμισε ότι μέχρι το 2014 η Μόσχα νοίκιαζε ναυτικές βάσεις στη χερσόνησο. Κατά τη γνώμη του, ο Ρώσος ηγέτης προέβλεψε τον κίνδυνο που απειλούσε τα συμφέροντα της χώρας μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο .
.
«Ο Πούτιν επαγρυπνούσε αρκετά για να συνειδητοποιήσει ότι η νέα κυβέρνηση-μαριονέτα των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα ακύρωνε τη μίσθωση, στερώντας έτσι τη Ρωσία από την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα και μέσω αυτής στη Μεσόγειο», είπε ο Ρόμπερτς.
.
Ο πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο Πούτιν έκανε το σωστό που συμφώνησε να δεχτεί την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη ως μέρος της Ρωσίας μετά τα δημοψηφίσματα που έγιναν εκεί.
.
Οι παραθεριστές περπατούν κατά μήκος του αναχώματος της Γιάλτας - RIA Novosti, 1920, 26/10/2022
.
“Το 97 τοις εκατό των κατοίκων της Κριμαίας ψήφισαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία. Ο Πούτιν αποδέχτηκε το αίτημα της χερσονήσου”, αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας παρέμεινε μέρος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρά τους ισχυρισμούς των αρχών του Κιέβου. Το ζήτημα διευθετήθηκε τελικά το 1997 στο πλαίσιο της «Μεγάλης Συνθήκης» φιλίας και συνεργασίας, την οποία υπέγραψαν ο Πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Λεονίντ Κούτσμα .
.
Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και επενδυτής Bill Ekman - RIA Novosti, 1920, 19/10/2022
.
Μεταξύ άλλων, η συμφωνία περιελάμβανε τρία έγγραφα που ρυθμίζουν τις παραμέτρους της διαίρεσης του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τους όρους παραμονής του στο έδαφος της Κριμαίας και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη βάση.
Το 2010, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας υπέγραψαν τις συμφωνίες του Χάρκοβο για παράταση της μίσθωσης βάσεων για πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία για 25 χρόνια από το 2017. Μετά την επιστροφή της Κριμαίας το 2014, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε τη λύση και των τεσσάρων συμφωνιών.
.
Οι άνθρωποι περπατούν κατά μήκος ενός από τους δρόμους κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 20/10/2022

ria-ru

………………………………………………………………………………………