Η Ρωσσία δοκιμάζει το ψηφιακό ρούβλι !!

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: smi2.net 

 Οι Ρώσσοι θα έχουν πρόσβαση σε συναλλαγές με το ψηφιακό ρούβλι – θα γίνει το εθνικό νόμισμα

Η Ρωσία δοκιμάζει το άνοιγμα ψηφιακών πορτοφολιών στην πλατφόρμα της Τράπεζας της Ρωσίας, την αναπλήρωσή τους, τις μεταφορές μεταξύ πολιτών, καθώς και την πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, η πιλοτική εφαρμογή σε πραγματικούς πελάτες με νέα μορφή νομίσματος θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Στο έργο συμμετέχουν 12 τράπεζες.

Σύμφωνα με την Izvestia , το ψηφιακό ρούβλι σχεδιάζεται να γίνει η τρίτη μορφή εθνικού νομίσματος μαζί με χρήματα χωρίς μετρητά και μετρητά. Η Τράπεζα της Ρωσίας θα εκδώσει η ίδια έναν νέο τύπο ρουβλίου και τα κεφάλαια θα αποθηκεύονται με τη μορφή ψηφιακού κωδικού σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια στην πλατφόρμα της Κεντρικής Τράπεζας. Υποτίθεται ότι οι εμπορικές τράπεζες θα πραγματοποιούν συναλλαγές με τέτοια χρήματα και οι Ρώσοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά πορτοφόλια μέσω οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος.

Το 2023, η Τράπεζα της Ρωσίας σχεδιάζει να παρέχει σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη σύναψη έξυπνων συμβάσεων στην πλατφόρμα, δηλαδή συναλλαγές που εκτελούνται αυτόματα με την εμφάνιση συνθηκών που έχουν προκαθοριστεί από τα μέρη.

Το 2024, η Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να συνδέει σταδιακά όλους τους πιστωτικούς οργανισμούς στην πλατφόρμα του ψηφιακού ρουβλίου, θα αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων επιλογών πληρωμής και των συναλλαγών χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια. Ένα χρόνο αργότερα, σχεδιάζεται η εφαρμογή μιας λειτουργίας εκτός σύνδεσης μιας νέας μορφής εθνικού νομίσματος, η σύνδεση μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών μεσαζόντων, χρηματοπιστωτικών πλατφορμών και υποδομών ανταλλαγής.

ΕΑdaily

…………………………………………..
ΑΛΦΕΙΟΣ : Πληροφοριακά … δείτε ένα δημοσίευμα της kommersant-ru από το 2000, που γράφει για … εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσσίας.

………………………………………………………………………………………………