Ο Σι Τζινπίνγκ διατήρησε την εξουσία. Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν “δαγκώνει τους αγκώνες του” !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σι Τζινπίνγκ. Εικονογράφηση: news2.ru
Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν δαγκώνει τους αγκώνες του, κοιτάζοντας τη δύναμη των Σι Τζινπίνγκ – Χαμζάεφ

Ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας από το Νταγκεστάν Biysultan Khamzaev (Ηνωμένη Ρωσία) σχολίασε την εκλογή του Xi Jinping ως Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή, αυτό αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα των ρωσο-κινεζικών σχέσεων.

«Αυτή την εβδομάδα έλαβε χώρα ένα σημαντικό γεγονός, στο οποίο, δυστυχώς, όλοι αποδώσαμε πολύ λιγότερη σημασία από τις συνηθισμένες ειδήσεις από την Ευρώπη. Φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο να συζητήσουμε για τη Liz Truss , το επερχόμενο κρύο στη Δύση και ούτω καθεξής. Αλλά το γεγονός είναι ότι ενώ συνεχίζουμε να κοιτάμε τη Δύση με την ελπίδα των «αλλαγών», αυτές οι ίδιες αλλαγές έρχονται ήδη στην Ανατολή. Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας εξέλεξε τον Σι Τζινπίνγκ ως γενικό γραμματέα του κόμματος για τρίτη θητεία πέντε ακόμη ετών. Επίσης επανεξελέγη Πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ».  σημείωσε ο Χαμζάεφ.

Τόνισε ότι όλη η ρητορική της Κίνας βασίζεται στην αποτροπή της ενίσχυσης της αμερικανικής επιρροής. Ο Σι Τζινπίνγκ διατήρησε την εξουσία. Οι διαφωνούντες συναγωνιστές οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΚ . Ήρθε η στιγμή που ο Σι Τζινπίνγκ αλλάζει σκληρά αλλά προσεκτικά τον πάγκο του Πολιτικού Γραφείου με μείωση της δύναμης της φιλοαμερικανικής θέσης μεταξύ των ελίτ, είπε ο Χαμζάεφ. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας εισήγαγε μια διάταξη στο καταστατικό του για να αντιταχθεί στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, όπως προκύπτει από το ψήφισμα του συνεδρίου.

«Για τη Ρωσία, η νίκη του Σι στην Κίνα αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα των ρωσο-κινεζικών σχέσεων. Θυμάστε τη ρητορική που ανέπτυξαν δυτικοί δημοσιογράφοι τους τελευταίους μήνες ότι οι Xi αποχωρούν; Άλλη μια περίπτωση που τα επιθυμητά παραμύθια παρουσιάστηκαν ως πραγματικότητα, προσπαθώντας να επηρεάσουν την πολιτική. Τώρα ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν , που δεν έχει μέλλον, δαγκώνει τους αγκώνες του, κοιτάζοντας τη δύναμη της κινεζικής ηγεσίας, η οποία σκοπεύει άμεσα να αφαιρέσει την επιρροή των ΗΠΑ από την Ταϊβάν. Έτσι θα είναι. Σε αντίθεση με την παλαιότερη δυτική ελίτ, η Κίνα έχει δύναμη και μπαρούτι στα φιάλες της».  κατέληξε ο Χαμζάεφ.

ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………..