Ο Πρόεδρος της Κροατίας ΔΕΝ θα εγκρίνει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στη χώρα του

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζόραν Μιλάνοβιτς. Εικονογράφηση: direktno.hr

«Δεν θα εγκρίνω την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην Κροατία» – Πρόεδρος Μιλάνοβιτς 

Ο Κροάτης Πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική εκπαιδευτική αποστολή για την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας και τη βελτίωση των δυνατοτήτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και ότι η αποστολή θα επιχειρήσει στο έδαφος των κρατών μελών της Ε.Ε. , σύμφωνα με την ΕΑdaily

«Ως αρχιστράτηγος του κροατικού στρατού, δεν θα εγκρίνω την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην Κροατία», δήλωσε  ο Πρόεδρος Μιλάνοβιτς στις 18 Οκτωβρίου στο Ζάγκρεμπ.

«Δεν υποστηρίζω αυτή την ιδέα, γιατί δεν θέλω να εμπλακεί η Κροατία σε αυτόν τον πόλεμο περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Είμαστε δίκαιοι, είμαστε αλληλέγγυοι, και αυτό είναι όλο. ΟΧΙ πια”,  είπε ο αρχηγός του κράτους.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος δεν έχει λόγο για τα εργαλεία που θα δωρίσει το Ζάγκρεμπ στην Ουκρανία, αυτό καθορίζεται από την κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόσθεσε ο Milanovic, υποστηρίζει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων μόνο εάν αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υποστηρίζει την «αποδυνάμωση» του κροατικού στρατού. «Η άμυνα της Κροατίας έρχεται πρώτα, μετά τίποτα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά το ΝΑΤΟ και άλλοι», είπε ο Μιλάνοβιτς.

Μέχρι χθες, η Ουγγαρία ήταν η μόνη χώρα της Ε.Ε. που αρνήθηκε την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού !!

………………………………………………………………………………………..