Προβλέπεται πολιτικό τσουνάμι στην Γερμανία

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γίνεται όχι μόνο του ιπποδρόμου αλλά και του Σόλτς το κάγκελο!

 

Ο Πράσινος υπουργός Οικονομίας Χάμπεκ και ο Φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών Λίντνερ διαφωνούν δημοσίως για τη διάρκεια ζωής των τελευταίων εναπομεινάντων πυρηνικών εργοστασίων,  και με την Μπέρμποκ να επιμένει: «Παραφροσύνη» η παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών έχει φουντώσει η φαγωμάρα μεταζύ των μελών της τρικομματικής γερμανικής κυβέρνησης.

Η διαμάχη αυτή κινδυνεύει να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα μεταξύ των φιλελεύθερων, των πράσινων και των σοσιαλδημοκρατών εταίρων, ενώ δεν προβλέπεται εσωτερική συμφωνία συνασπισμού. Το ενδεχόμενο μέχρι και πτώσης της κυβέρνησης είναι πλέον ορατό.

Το κόμμα των Πρασίνων, το κόμμα της διχόνοιας και του πολέμου

Ταυτοχρόνως, παρά την ΔΗΘΕΝ ειρηνιστική παράδοση των Πρασίνων (και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας αυτοί ήταν στην κυβέρνηση), η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ που είναι και ηγετικό στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων υποστήριξε περαιτέρω παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και πλέον πήρε και την υποστήριξη του κόμματος, αν και ένα μέλος του κόμματος είχε απαιτήσει: “Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν όλο και περισσότερα όπλα για αυτόν τον πόλεμο”. Ο ευρωβουλευτής Σεργκέι Λαγκοντίνσκιαντέτεινε, αναφερόμενος στο δικαίωμα της αυτοάμυνας, κάλεσε τους ριζοσπάστες ειρηνιστές – με αναφορά στο λογότυπο του κόμματος – ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν, τελικά, “να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με ηλιοτρόπια”.  Σημειώνεται ότι αυτό το κόμμα των Πρασίνων πριν μερικούς μήνες είχε ψηφίσει να μην σταλούν όπλα σε εμπόλεμες ζώνες. Αυτοί λοιπόν δεν σκέφτηκαν κάν τώρα να ανοίξουν θέμα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Η σιωπή του καγκελάριου της καταστροφής Scholz στο θέμα ενέργειας είναι ένδειξη της αδυναμίας του καθώς στην Ευρώπη γίνεται του Σόλτς το κάγκελο διότι αυτός την άφησε χωρίς αέριο, και αντί να ασχοληθεί με την οικονομία της Γερμανίας η οποία τους τελευταίους μήνες καταχρεώθηκε ενώ πρίν η οικονομία της ήταν σταθερή, αυτός ασχολείται με την στρατιωτική αυτονομία της ΕΕ και θέλει περισσότερα κράτη-μέλη, ζητώντας τη σταδιακή κατάργηση της ομόφωνης λήψης αποφάσεων στην εξωτερική πολιτική, καθώς και σε άλλους τομείς όπως η φορολογική πολιτική, ενώ ούτε στην χώρα του δέν έχει καταφέρει να έρθουν σε συμφωνία τα ομοσπονδιακά κρατίδια για το πακέτο Μαμούθ ….