Αμερικανός στρατηγός: Επενδύσαμε ψίχουλα στην Ουκρανία (66 δις) κι έχουμε τεράστια κέρδη! +vid

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση smotrim.ru

ΑΛΦΕΙΟΣ : Κι αναρωτιόμασταν … είναι δυνατόν να πετάνε στο βρόντο τα λεφτά τους οι καπιτα-ληστές ;;; Ψυχρά και χωρίς κανένα ίχνος ανθρωπισμού,… [ Κατά τη γνώμη του, οι επενδύσεις στην Ουκρανία σήμερα είναι πολύ κερδοφόρες, αφού για σχετικά λίγα χρήματα ήταν δυνατό να επιτευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, στον οποίο οι Ουκρανοί πεθαίνουν για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. ]

………………

Η επένδυση στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά επωφελής για τις Ηνωμένες Πολιτείες – Αμερικανός στρατηγός 

Από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει περίπου 66 δισεκατομμύρια δολάρια στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο βοήθησε να εξοπλίσει την Ουκρανία και να δημιουργήσει τοπική κοινωνία για πόλεμο με τη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε στον αέρα του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού Fox News στις 6 Οκτωβρίου ο πρώην αρχηγός του επιτελείου του αμερικανικού στρατού, στρατηγός Τζακ Κιν .

Κατά τη γνώμη του, οι επενδύσεις στην Ουκρανία σήμερα είναι πολύ κερδοφόρες, αφού για σχετικά λίγα χρήματα ήταν δυνατό να επιτευχθεί ένας πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, στον οποίο οι Ουκρανοί πεθαίνουν για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο στρατηγός απέρριψε την κριτική «κάποιων Ρεπουμπλικανών» που αντιτίθενται στις στρατιωτικές δαπάνες προς το συμφέρον του καθεστώτος του Κιέβου.

«Έχουμε προϋπολογισμό 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια περισσότερα. Επενδύσαμε ψίχουλα στην Ουκρανία – μόνο 66 δισεκατομμύρια το χρόνο. Αυτό είναι το 1,1% του προϋπολογισμού. Και έχουμε δυσανάλογα μεγάλα οφέλη,  δήλωσε ο Keene.

Τόνισε ότι η Ουάσιγκτον μπόρεσε να επιτύχει τον κύριο στόχο: να δημιουργήσει έναν σοβαρό αντίπαλο για τη Μόσχα στα σύνορα της Ρωσίας, ο οποίος θα έπρεπε να εμποδίσει τη ρωσική ηγεσία να ακολουθήσει μια πολιτική επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη, ειδικά στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

«Αυτό θα τους στερήσει την ευκαιρία υπό τον Πούτιν να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους, πώς να πάρουν πίσω, για παράδειγμα, μερικές από τις σοβιετικές δημοκρατίες», είπε ο πρώην αρχηγός του επιτελείου του αμερικανικού στρατού.

Είναι πεπεισμένος ότι εάν αυτό συνέβαινε και η Ρωσία εξακολουθούσε να καταλαμβάνει κάποια πρώην δημοκρατία της ΕΣΣΔ, τότε το ΝΑΤΟ θα ξεκινούσε πόλεμο. Και η κλίμακα αυτού του πολέμου θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτό που συμβαίνει τώρα.

«Και οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου θα ήταν πολύ μεγαλύτεροι. Και οι συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης δεν είναι καθόλου ξεκάθαρες και προφανείς σε κανένα από τα μέρη. Αυτό είναι που αποφεύγαμε σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ενός συμβατικού πολέμου μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων. Επομένως, μια τέτοια επένδυση, ειδικά σε Ουκρανούς, που πολεμούν τη Ρωσία για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πολύ κερδοφόρα», κατέληξε ο Κιν.

Nωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι μέχρι στιγμής η Ουάσιγκτον δεν βλέπει τη δυνατότητα διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για την Ουκρανία. EAdaily

…………………………………………………………………………………