Την έστειλε η Πολωνία τη ΝΟΤΑ στη Γερμανία !! Ζητά 1,3 τρις€ πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau. Εικονογράφηση: osce.org

ΑΛΦΕΙΟΣ : Την 1 Σεπτεμβρίου 2022 δημοσιεύσαμε … 6.000.000 ΘΥΜΑΤΑ<>Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….

Την 4 Σεπτεμβρίου ότι … Η Πολωνία θα στείλει επίσημη ΝΟΤΑ στη Γερμανία για 1,3 τρις€ αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

Την 19 Σεπτεμβρίου … Πολωνία VS Γερμανία (προσεχώς σύρραξη??). Οι Πολωνοί ζητούν αποζημιώσεις του Β’ Π.Π., ο Scholz είπε για τα σύνορα και του ζητούν εξηγήσεις !!

Τώρα η νότα στάλθηκε … και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της Γερμανίας !!! Η Annalena Baerbock ήταν προγραμματισμένο να πάει την 4 Οκτωβρίου στη Βαρσοβία !!!

…………………………………………………………..

Η Βαρσοβία έστειλε διπλωματική νότα στο Βερολίνο ζητώντας πολεμικές αποζημιώσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Zbigniew Rau υπέγραψε ένα σημείωμα προς τη γερμανική κυβέρνηση ζητώντας αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πολωνός διπλωμάτης είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, 3 Οκτωβρίου:

«Το διπλωματικό σημείωμα που μόλις μονογράφω θα σταλεί στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Εκφράζεται η πεποίθηση ότι τα μέρη πρέπει να λάβουν άμεσα βήματα προς μια μόνιμη και οριστική, νομική και υλική διευθέτηση του ζητήματος των συνεπειών της επίθεσης και της γερμανικής κατοχής το 1939-1945».

Ο επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του διακανονισμού περιλαμβάνει «μια συστηματική λύση στο πρόβλημα της πολωνικής πολιτιστικής ιδιοκτησίας και την επιστροφή κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων πολωνικών κρατικών τραπεζών».

Είναι γνωστό ότι αύριο, 4 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock θα φτάσει στη Βαρσοβία .

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….