Το Ιράν συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας του Ιρακινού Κουρδιστάν

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο παλιό τμήμα της πόλης Erbil - την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. - RIA Novosti, 1920, 01.10.2022
© RIA Novosti / RIA Novosti Στο παλιό τμήμα της πόλης Erbil – την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. . Φωτογραφία αρχείου
Η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως και η κυβέρνηση Τραμπ πριν από εκείνη, προσπαθεί να δείξει ότι χάνει σιγά – σιγά την υπομονή της με τις επιθέσεις δι’ αντιπροσώπου. Η απόδειξη αυτού μπορεί να απαιτεί έναν βαθμό συνεχούς ανταπόκρισης – και διαρκούς αντιπαράθεσης – ο οποίος θα οδηγήσει τον Μπάιντεν πολύ πιο μακριά από εκεί που ο ίδιος θέλει να φτάσει.
………………………….

Shafaq: Το Ιράν συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας του Ιρακινό Κουρδιστάν, Ερμπίλ

Το Ιράν επανέλαβε τους βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Ερμπίλ, το Σάββατο, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Shafaq.
.
“Ο βομβαρδισμός είχε στόχο την περιοχή Σιμιλάν στην περιοχή. Οι βομβαρδισμοί δεν προκάλεσαν θύματα, αλλά οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονται”, πρόσθεσε.
.
Ο ασκών καθήκοντα πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καζέμι προήδρευσε σε συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τον ιρανικό βομβαρδισμό που προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Δήλωσαν «την απόρριψη των προσπαθειών να χρησιμοποιηθεί το Ιράκ ως αρένα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών».
.
Η συνάντηση συνέστησε στην κυβέρνηση «να αφαιρέσει οτιδήποτε αντίκειται στην αρχή της καλής γειτονίας που πιστεύει και τηρεί το Ιράκ στις σχέσεις με τους γείτονές του, καθώς και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας μέσω της διπλωματικής οδού και στη βάση κοινής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας».
.
Οι ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν εδώ και μια εβδομάδα να βομβαρδίζουν ορισμένες περιοχές στην αυτόνομη κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ. Στις πληγείσες περιοχές συνεχίζεται ο καθαρισμός των ερειπίων στο σημείο των κατεστραμμένων κτιρίων, υπάρχουν αγνοούμενοι.
.
Νωρίτερα την Τετάρτη, μια πηγή από τις ιρακινές αρχές ασφαλείας είπε στο RIA Novosti ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσουν ορισμένες περιοχές στο ιρακινό Κουρδιστάν , συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων του Κόμματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν στην περιοχή Κουϊσαντζάκ της επαρχίας Ερμπίλ . Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, τέσσερις ακτιβιστές του κόμματος σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 58 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι άμαχοι, στις επιθέσεις, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Αρχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.
.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ παρέδωσε την Πέμπτη ένα σημείωμα διαμαρτυρίας στον Ιρανό πρεσβευτή για τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό.
.
Με τη σειρά του, ο Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών καταδίκασε τις ενέργειες των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καλώντας την Τεχεράνη να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις αυθαιρεσίες κατά του Ιράκ.
……………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ … για ΙΡΑΝ
……………………………………………………………………………………..