Σταθμοί ακρόασης του ΝΑΤΟ στο νησί Bornholm !! Θα πέρναγε ρωσσικό σκάφος απαρατήρητο προς τους Nord Stream;

News ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Θέση της διαρροής στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream
© Δανικές Ένοπλες Δυνάμεις Εντοπισμός διαρροής στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream. Φωτογραφία αρχείου
………………….
Ελβετός αξιωματικός πληροφοριών: [ …το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας, όπου βρίσκονται οι υποθαλάσσιοι σταθμοί ακρόασης του ΝΑΤΟ.

wikipedia
«Είναι απίθανο να επέτρεπαν σε οποιοδήποτε ρωσικό σκάφος να προσεγγίσει τη ζώνη του αγωγού φυσικού αερίου απαρατήρητα», είπε ο Ελβετός Μπο.
Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ναυτικές ασκήσεις κοντά στο Μπόρνχολμ. Οι ελιγμοί πραγματοποιήθηκαν 30 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης στο Nord Stream και 50 χιλιόμετρα από την έκρηξη στο Nord Stream 2 . Μεταξύ άλλων, το καλοκαίρι οι Αμερικανοί στην ίδια περιοχή έκαναν ασκήσεις για την υποβρύχια χρήση εκρηκτικών, είπε … ]
………………………………
ΑΛΦΕΙΟΣ : Δεν Γίνεται του Σόλτς το κάγκελο! μόνο !!! Εδώ γίνεται και του ΝΑΤΟ το σιδηρούν κιγκλίδωμα !!! Το νησί Μπόρνχολμ ανήκει στη Δανία, που είναι ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ το 1949 !!!
……………
(πρώτος γραμματέας εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος και τότε είχε παρατηρήσει σκωπτικά ότι «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».) … , αν αυτό σας λέει κάτι …
……………..
Που βρίσκεται όμως το νησί Μπόρνχολμ ;;; Ναι !!! Ακριβώς εκεί !!! Μπροστά στη “θαλάσσια πόρτα” της τότε Ανατολικής Γερμανίας, της Πολωνίας, των τριών χωρών της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, που τότε ανήκαν στην ΕΣΣΔ) !!! … Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ιδρύθηκε το 1955, μετά το ΝΑΤΟ, ως αμυντικό σχήμα !!!

[ …Κύρια αφορμή του συμφώνου αυτού, όπως υποστήριξε η Σοβιετική Ένωση, θεωρώντας πιθανή απειλή από τη συμμαχία του NATO, ήταν η προ πενθημέρου της ίδρυσης, ένταξη της «επαναστρατιωτικοποιημένης» Δυτικής Γερμανίας στο NATO στις 9 Μαΐου του ίδιου έτους (1955), δια της επικύρωσης των Συνθηκών Ειρήνης του Παρισιού… ]
.
Κι έτσι ξεκίνησε ο λεγόμενος “Ψυχρός Πόλεμος” που υποτίθεται ότι τελείωσε το 1991 !!! … Αμ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!! Τώρα λέγεται …“NORD STREAM” … , ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ …, BRICS , … όποιο και να επιλέξει κανείς, θα καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα !!!
……………………………………………………………….

Ελβετός αξιωματικός πληροφοριών είπε ποιος ωφελήθηκε από την υπονόμευση του Nord Stream

Ελβετός κατάσκοπος Bo: Η Αμερική πρέπει να ανατίναξε τους Nord Stream

Η Ρωσία δεν χρειαζόταν να καταστρέψει τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επωφελήθηκαν μόνο από αυτό , δήλωσε ο Jacques Beau, πρώην αξιωματούχος των ελβετικών υπηρεσιών πληροφοριών , στο Radio Courtoisie . , σύμφωνα με το RIA Novosti
.
Ο εμπειρογνώμονας αποκάλεσε αυτό που συνέβη στον αγωγό “δολιοφθορά σε μεγάλη κλίμακα” και πρόσθεσε ότι μια τέτοια καταστροφή απαιτεί πολύ μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και οι ερασιτέχνες δύτες δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα τέτοιο έργο, χρειάζεται εξελιγμένος εξοπλισμός.
.
Η Ρωσία μπορεί να αποκλειστεί αμέσως από τη λίστα των υπόπτων. Επειδή ο στόχος των σαμποτέρ είναι προφανής: να διαταράξουν την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία για μεγάλο χρονικό διάστημα“, είπε ο Μπο.
.
Πρόσθεσε ότι για να σταματήσει ο εφοδιασμός ή να ασκήσει πίεση στη Γερμανία , αρκούσε στη Ρωσία να σταματήσει να αντλεί φυσικό αέριο και δεν είχε νόημα να καταστρέψει τις υποδομές της.
.
Σε αντίθεση με τη Μόσχα και το Βερολίνο, η Βαρσοβία και το Κίεβο ενδιαφέρονταν να υπονομεύσουν τους Nord Stream. Ανέκαθεν ήταν αντίθετοι με αυτά τα έργα, ενώ υποστήριζαν τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω των αγωγών που διέρχονται τόσο από την Ουκρανία όσο και από την Πολωνία .
Ο Μπο κατονόμασε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον δεύτερο ύποπτο.
.
«Αυτή η χώρα δεν κρύβει το ενδιαφέρον της να διακόψει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης , και ειδικότερα μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας», είπε.
.
Ο Ελβετός υπενθύμισε ότι στη δεκαετία του 1960, από την έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου Druzhba, τα κράτη του αντιτάχθηκαν. Ταυτόχρονα, κάποτε έκαναν δολιοφθορά οργανώνοντας τη μεταφορά ελαττωματικού εξοπλισμού στην ΕΣΣΔ , η οποία απενεργοποίησε τον αγωγό. Συνέβη το 1982 και ήταν η μόνη φορά που σταμάτησαν οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.
.
«Ούτε ένα πολιτικό γεγονός δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τις ρωσικές προμήθειες», δήλωσε ο ειδικός.
Επιπλέον, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας, όπου βρίσκονται οι υποθαλάσσιοι σταθμοί ακρόασης του ΝΑΤΟ.
.
«Είναι απίθανο να επέτρεπαν σε οποιοδήποτε ρωσικό σκάφος να προσεγγίσει τη ζώνη του αγωγού φυσικού αερίου απαρατήρητα», είπε ο Μπο.
.
Παράλληλα, τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ναυτικές ασκήσεις κοντά στο Μπόρνχολμ. Οι ελιγμοί πραγματοποιήθηκαν 30 χιλιόμετρα από το σημείο της έκρηξης στο Nord Stream και 50 χιλιόμετρα από την έκρηξη στο Nord Stream 2 . Μεταξύ άλλων, το καλοκαίρι οι Αμερικανοί στην ίδια περιοχή έκαναν ασκήσεις για την υποβρύχια χρήση εκρηκτικών.
.
«Γενικά, υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις κάποιας αμερικανικής ευθύνης για αυτό που συνέβη», κατέληξε ο Μπο.

………………………………………………………………………………….