Στρατιωτικοί των ΗΠΑ: «διαθέτουμε τον παλαιότερο εξοπλισμό, ξεπερασμένης τεχνολογίας, στην ιστορία» !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

«Αιώνιο» F-16. Εικονογράφηση: Telegram 

«Τζάνκι από το Πεντάγωνο»: είναι όλα τόσο ομαλά με τα όπλα του «καλύτερου στρατού στον κόσμο»;

Ο υποστράτηγος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ντάγκλας Ράμπεργκ λέει ότι οι εναέριες και διαστημικές δυνάμεις της χώρας διαθέτουν «τον παλαιότερο εξοπλισμό στην ιστορία» και υποχρηματοδοτούνται.

«Οι αεροπορικές και διαστημικές δυνάμεις μας χρησιμοποιούν σήμερα έναν από τους παλαιότερους εξοπλισμούς στην ιστορία μας. Οι δυνάμεις χρηματοδοτούνται λιγότερο και ανεπαρκώς σε σύγκριση με τις απαιτήσεις της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας»,  δήλωσε ο Raaberg , μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Πολεμικής Αεροπορίας (AFSA).

Ο στρατηγός δηλώνει: η Πολεμική Αεροπορία και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ πρέπει να επιταχύνουν τον επανεξοπλισμό με σύγχρονες τεχνολογίες. Και συμπληρώνει με αγωνία: «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας».

Παρεμπιπτόντως, ο βοηθός γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Andrew Hunter , ο οποίος μίλησε στη διάσκεψη, υποστήριξε τη γνώμη του στρατηγού, προσθέτοντας ότι μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας, ο στρατός αναμένει νέο εξοπλισμό.

Νωρίτερα, η General Electric ολοκλήρωσε τις δοκιμές του νέου κινητήρα XA100 για το μαχητικό F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Adaptive Engine Transition.

Πριν από αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν ότι το μαχητικό αεροσκάφος J-20 πέμπτης γενιάς της Κίνας ξεπέρασε το F-35 τους.

Και το ενημερωμένο F-16 θα λάβει έναν σταθμό ραντάρ με μια κεραία ενεργής συστοιχίας φάσης και μια ειδική επίστρωση Have Glass, η οποία μειώνει την ορατότητα του μαχητικού από το ραντάρ.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή Peter Hussey , οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βελτιώσουν ολόκληρο το σύστημα που σχετίζεται με τα ICBM: υποδομή, διοίκηση και έλεγχος και βιομηχανική βάση.

Όμως το «φθηνότερο» πρόγραμμα για την παράταση της διάρκειας ζωής του Minuteman III ICBM δεν λαμβάνει υπόψη το κόστος αυτών των σημαντικών εξαρτημάτων.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός John Hyten , εξήγησε ότι οι παλιοί πύραυλοι 60 ετών θα αρχίσουν να καταρρέουν σε δέκα χρόνια.

Αυτή την ιδέα συμμερίζεται πλήρως ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ .

Σύμφωνα με τον στρατό, εάν ο αμερικανικός στρατός δεν εκσυγχρονιστεί, τότε το σημερινό σύστημα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα σκουριάσει κυριολεκτικά.

«Το πρόγραμμα επέκτασης ζωής του πυραύλου Minuteman III δεν είναι σε θέση να παρέχει την αποτρεπτική ικανότητα που απαιτεί η Στρατηγική Διοίκηση. Θα αφήσει την Αμερική με μισό αιώνα ξεπερασμένης τεχνολογίας, που θα φέρει στη χώρα πολλά προβλήματα τεχνικής, οικονομικής και υλικής φύσης.  καταλήγει ο Hussey.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………..