Γερμανία: Ηλεκτρισμός αντί για φυσικό αέριο;

Politics Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρισμός αντί για φυσικό αέριο; Μάλλον όχι καλή εναλλακτική λύση

Ενόψει της διαφαινόμενης ενεργειακής έλλειψης, πολλοί Γερμανοί αναζητούν τρόπους διαφυγής εκτός από την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, όπως δείχνει έρευνα για λογαριασμό της Deutsche Presse-Agentur.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 13 τοις εκατό των Γερμανών έχουν αγοράσει μια σόμπα που καίει ξύλα (η τιμή των ξύλων πήγε στα ύψη), ένας στους δέκα ένα ηλιακό σύστημα. Το έντεκα τοις εκατό αγόρασε πρόσφατα μια συσκευή θέρμανσης που λειτουργεί με ηλεκτρισμό αλλά η γερμ. κυβέρνηση λέει να μην τις ανάβουν διότι θα γίνει υπερφόρτωση του δικτύου ηλεκτροδότησης και θα υπάρξει black out.

Ωστόσο, οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Γερμανίας αναμένουν ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνουν σημαντικά ακριβότερες το επόμενο έτος.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί μέχρι στιγμής “λιγότερο” από ό,τι οι τιμές του φυσικού αερίου, για παράδειγμα επειδή έχει πέσει η εισφορά EEG, δήλωσε εκπρόσωπος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων σε συνέντευξή του στη “Neue Osnabrücker Zeitung”. ”

Αναμένουμε όμως και περαιτέρω αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ μέχρι στιγμής οι αυξήσεις αυτές ήταν πιο κοντά στο δέκα τοις εκατό, για το επόμενο έτος αναμένονται αυξήσεις τιμών της τάξης του 60 τοις εκατό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης.

Ο Detlef Fischer από την Ένωση Βαυαρικών Βιομηχανιών Ενέργειας και Ύδρευσης λέει επίσης: “Θα είναι σημαντικά πιο ακριβό. “Αναμένουμε να δούμε τριπλασιασμό των τιμών για τους οικιακούς πελάτες για το φυσικό αέριο και πιθανώς διπλασιασμό για την ηλεκτρική ενέργεια”. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημείωση> Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Γερμανία συνδέεται με την τιμή του φ. αερίου.