«Το τέλος της δικτατορίας του δολαρίου». Τι συμφωνήθηκε στη Σαμαρκάνδη, στη σύνοδο κορυφής της SCO

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας κοινής φωτογραφίας πριν από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών - μελών της SCO σε διευρυμένη μορφή - RIA Novosti, 1920, 16/09/2022

ΑΛΦΕΙΟΣ : Βλέποντας τη φωτογραφία, μπήκαμε στον πειρασμό εδώ στον Αλφειό να τοποθετήσουμε ένα σχετικό άρθρο μας εδώ επάνω !!!

Είδαμε τον Μέγα Αλέξανδρο στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν !! Θα μπορούσαν κι αυτοί να τον δούν !! Δίπλα τους ήταν … και τους παρατηρούσε !!! Θα μπορούσαν όχι μόνο να τον δουν, να τον τιμήσουν για όλα όσα μετέδωσε και στην Ασία … , μα αυτοί, θα πει κανείς, περί άλλων τυρβάζουν … , συν ότι κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν στην ιστορία αιώνες αργότερα και μάλιστα, δηλωμένοι εχθροί των Ελλήνων ακόμα πριν εμφανιστούν … πριν καν να υπάρχουν … λες και κάποιοι άλλοι τους ετοίμασαν και τους φύτεψαν για να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων τους Έλληνες !!!

… γράφουμε στο άρθρο μας : [ Μιας και συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες της Ρωσσίας, της Κίνας και άλλων ασιατικών κρατών, από τον Καύκασο Greco-BactrianKingdomMapμέχρι την Κεντρική Ασία, στην Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν στη συνάντηση της SCO, είπαμε να τους θυμίσουμε ότι, στα χώματα που πατάνε σήμερα, τα βρήκαν, καλλιεργημένα και εκπολιτισμένα κάποτε από τον Μέγα Έλληνα Αλέξανδρο και τους επιγόνους του, που επί τέσσερις αιώνες προσπαθούσαν να μεταδώσουν και να εμφυτεύσουν τα νάματα του ελληνικού πολιτισμού στους γηγενείς πληθυσμούς … Αλλά φευ, μάταια … μετά ήρθαν άλλοι … σαν την λαίλαπα και σάρωσαν ό,τι βρήκαν …

Παρά ταύτα κάτι έμεινε !! Έμεινε ότι οι γηγενείς λαοί θυμούνται μέχρι σήμερα τον Ισκαντέρ τους, τον Μέγα Αλέξανδρο που τον τιμούν σαν θεό ! ]

………………………………………………………………

«Το τέλος της δικτατορίας του δολαρίου». Τι συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της SCO

16 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti, Renat Abdullin. Ολοκληρώθηκε στη Σαμαρκάνδη η σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε σειρά διμερών συναντήσεων με περιφερειακούς ηγέτες. Ως αποτέλεσμα, υπογράφηκαν περισσότερα από 40 έγγραφα, αλλά ενδιαφέρουσες είναι και οι προφορικές συμφωνίες.

Ένα τέταρτο αερίου – για ρούβλια

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η σύνοδος κορυφής έχει γίνει μια βολική ευκαιρία για «συγχρονισμό ρολογιών» με εταίρους. Έτσι, οι συνομιλίες του με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στις 15 Σεπτεμβρίου ενθουσίασαν εκ των προτέρων τη Δύση, αφού το κύριο θέμα ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης Ρωσία - Μογγολία - Κίνα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής SCO - RIA Novosti, 1920, 16/09/2022
© RIA Novosti / ΠΙΣΙΝΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ρωσίας-Μογγολίας-Κίνας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO
Την επόμενη μέρα, ο Πούτιν συζήτησε επίσης την ουκρανική κρίση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ιούλιο, η Άγκυρα ενήργησε ως ενδιάμεσος σε μια συμφωνία σιτηρών – τα φορτία τροφίμων θα μπορούσαν να φύγουν από τα λιμάνια που ελέγχονται από το Κίεβο. Ωστόσο, τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει. Ο Ρώσος πρόεδρος αμφιβάλλει ότι το σιτάρι φτάνει σε χώρες που λιμοκτονούν και δεν αποκλείει την αναθεώρηση της συμφωνίας.
Σήμερα τόνισε τον ρόλο του Ερντογάν στην εφαρμογή της συμφωνίας. «Καταρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τη συμβολή που κάνετε και έχετε κάνει στην εφαρμογή του επισιτιστικού προγράμματος, το αναφέρατε και σήμερα, εννοώ την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών», είπε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO
«Ας ελπίσουμε πραγματικά ότι ένα σημαντικό μέρος του (σιτηρών. – Περίπου εκδ.), μέχρι να επιτευχθεί αυτό, θα συνεχίσει να περνά από το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ για τις φτωχότερες χώρες», τόνισε.
Έγινε επίσης λόγος για το θέμα των αμοιβαίων διευθετήσεων. Ο Πούτιν είπε ότι στο εγγύς μέλλον η Άγκυρα θα αρχίσει να πληρώνει το 25% του κόστους του φυσικού αερίου σε ρούβλια. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει ήδη γίνει μια από τις αξιόπιστες οδούς προμήθειας καυσίμων από τη Ρωσία και ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream λειτουργεί χωρίς διακοπή.
Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης τη σταθερή ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των χωρών. «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι οικονομικοί μας φορείς έχουν λάβει τα κατάλληλα μηνύματα ότι θα μπορούν επίσης να εξάγουν τα προϊόντα μας μέσω Τουρκίας», πρόσθεσε.
Μιλώντας για την αλληλεπίδραση μεταξύ Άγκυρας και SCO, ο Ρώσος ηγέτης επέστησε την προσοχή στους ταχέως αναπτυσσόμενους οικονομικούς δεσμούς. «Θα καλωσορίσουμε το έργο της Τουρκίας σε αυτή τη δομή με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.
Τέλος, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu. «Χθες, υπογράφηκαν τελικά έγγραφα που ρυθμίζουν όλες τις σχέσεις μεταξύ των μερών σε αυτό το μεγάλο, μεγαλειώδες κατασκευαστικό έργο», είπε ο πρόεδρος.

γκάζι και φιλία

Εκτός από τον Σι και τον Ερντογάν, ο Πούτιν συνομίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, τους προέδρους του Αζερμπαϊτζάν (Ilham Aliyev), του Κιργιστάν (Sadyr Japarov), του Τουρκμενιστάν (Serdar Berdimuhamedov), του Ιράν (Ibrahim Raisi). Για πρώτη φορά – με τον νέο αρχηγό της κυβέρνησης του Πακιστάν Shahbaz Sharif.
Ανεξάρτητα από τις γενικές συνελεύσεις και τις διμερείς συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε συνομιλία σε μορφή Κίνας-Μογγολίας-Ρωσίας, στην οποία συζητήθηκε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Soyuz Vostok μέσω της επικράτειας της Μογγολίας. «Αυτή τη στιγμή, η Gazprom οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες του έργου με την κινεζική και τη μογγολική πλευρά», τόνισε ο Πούτιν.
Με τον Πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev, υπέγραψαν μια δήλωση για μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Μόσχας και Τασκένδης. Ο Πούτιν επέδωσε επίσης στον Ουζμπέκο συνάδελφο το παράσημο του Αλεξάντερ Νιέφσκι «για τη μεγάλη συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών δεσμών με τη Ρωσία».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping και ο Μογγολικός Πρόεδρος Ukhnaagiin Khurelsukh κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής SCO - RIA Novosti, 1920, 16/09/2022
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Μογγολικός Πρόεδρος Ουχνααγίν Χουρελσούχ κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO

“Πυλώνας της Νέας Παγκόσμιας Τάξης”

Δύο δωδεκάδες κράτη συνεργάζονται με την SCO, συμπεριλαμβανομένων του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, του Μπαγκλαντές, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, του Ισραήλ, του Ιράκ και της Τουρκίας. Όπως σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πετρόφσκι, υπάλληλος του Ινστιτούτου Κίνας και Σύγχρονης Ασίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, αυτό δείχνει τη σημασία του οργανισμού.
“Ο ρόλος του SCO αυξάνεται – και όχι μόνο λόγω της εισδοχής νέων μελών. Το εύρος ευθύνης διευρύνεται, επηρεάζοντας τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Περσικού Κόλπου”, διευκρίνισε ο ειδικός.
.
Είναι επίσης σημαντικό ότι στη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση, η SCO έχει γίνει μια εναλλακτική λύση στη συλλογική Δύση.
“Ο οργανισμός εφαρμόζει ήδη ένα νέο μοντέλο συνεργασίας που βασίζεται στην ισότητα, τις αρχές ενός πολυπολικού κόσμου και το αμοιβαίο όφελος. Όπου δεν υπάρχει “υπαγόρευση του δολαρίου”, πίεση κυρώσεων. Στη σύνοδο κορυφής αποφασίστηκε να υιοθετηθεί ειδική έγγραφο για τη μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα. Η SCO μετατρέπεται σε έναν από τους πυλώνες της νέας διεθνούς τάξης. Η ίδια η ζωή το ενθαρρύνει. Και, φυσικά, η ελκυστικότητα της SCO θα συνεχίσει να αυξάνεται», καταλήγει ο Petrovsky.

Χωρίς μονομερείς κυρώσεις

Ως αποτέλεσμα των συναντήσεων, στις 16 Σεπτεμβρίου, εγκρίθηκε η Διακήρυξη της Σαμαρκάνδης, η οποία αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές για το περαιτέρω έργο του οργανισμού.
Επαναβεβαίωσαν ότι δεν στρέφονται εναντίον άλλων κρατών και διεθνών ενώσεων, σημείωσαν το άνοιγμα τους σε ευρεία συνεργασία. Ταυτόχρονα, υποστήριξαν περαιτέρω πυρηνικό αφοπλισμό και επίλυση τυχόν συγκρούσεων μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση σε διευρυμένη μορφή των αρχηγών χωρών - μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) - RIA Novosti, 1920, 16/09/2022
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση των αρχηγών των χωρών που συμμετέχουν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)
«Τόνισαν (τα κράτη μέλη της SCO. – Επιμ.) ότι η μονομερής εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων, πλην εκείνων που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ασυμβίβαστη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και έχει αρνητικό αντίκτυπο σε τρίτες χώρες και διεθνή οικονομική σχέσεις», αναφέρει το έγγραφο.
.
Οι χώρες της SCO τάχθηκαν επίσης υπέρ της απαλλαγής από την εξάρτηση από το δολάριο στις εμπορικές σχέσεις και ενέκριναν έναν οδικό χάρτη για τη σταδιακή αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων στους αμοιβαίους διακανονισμούς.

……………………………………………………………………………………