Κίνα. Η τεχνολογία αυτοκινήτου Maglev δοκιμάστηκε σε αυτοκινητόδρομο !! (βίντεο)

News Technology

Η τεχνολογία αυτοκινήτου Maglev δοκιμάστηκε σε αυτοκινητόδρομο στην Ανατολική Κίνα

NANJING — Μια δοκιμή τεχνολογίας οχήματος maglev είδε ένα αυτοκίνητο 2,8 τόνων να επιπλέει 35 χιλιοστά πάνω από το δρόμο και να τρέχει σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας.

Αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Southwest Jiaotong που εδρεύει στο Τσενγκντού, το αυτοκίνητο τροποποιήθηκε από ένα παραδοσιακό όχημα. Εγκαταστάθηκε μια συστοιχία μόνιμου μαγνήτη για αιώρηση και ο δρόμος στρώθηκε με καλή ράγα αγωγού που επέτρεπε στο αυτοκίνητο να αιωρείται.

Η ανάπτυξη των οχημάτων maglev θα ακολουθήσει ως επίκεντρο, δήλωσε ο Deng Zigang, καθηγητής στο πανεπιστήμιο που ελπίζει ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αύξηση της εμβέλειας των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Την ίδια μέρα διεξήχθη άλλη μια οδική δοκιμή, αυτή τη φορά με ταχύτητες 200 χιλιομέτρων την ώρα. Συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων ενεργειακών οχημάτων, δοκιμάστηκαν σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου μήκους 7,9 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα που πλησιάζει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι δοκιμές οργανώθηκαν από τις επαρχιακές αρχές μεταφορών και είχαν στόχο να μελετήσουν τη σχεδίαση του δρόμου και τα μέτρα ασφαλείας για οδήγηση υψηλής ταχύτητας.

ΠΗΓΗ

………………………………………

Δείτε !!! … και άλλα βίντεο !!!

………………………………………………………………………………………